Τα “βρήκαν” ΚΤΕΛ και ΤΕΙ για τις μεταφορές

Οικονομική προσφορά 25.000 ευρώ, ετησίως, έχει καταθέσει το ΚΤΕΛ Ζακύνθου στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προκειμένου να γίνονται δέκα δρομολόγια, καθημερινά, για τη μεταφορά των σπουδαστών προς την Παναγούλα, όπου βρίσκονται τα εργαστήριά τους.
Μέχρι τώρα, η Διοικούσα Επιτροπή ισχυριζόταν ότι δέχτηκε παράπονα από φοιτητές, σύμφωνα με τους οποίους τα δρομολόγια που κάνει το ΚΤΕΛ δεν τους εξυπηρετούν. Υπήρξε νέα συνάντηση, όμως, ανάμεσα στις δύο πλευρές και όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά στο να τα βρουν και να αποτελέσει παρελθόν το εν λόγω πρόβλημα, που αφορά τις μετακινήσεις των σπουδαστών.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ, Ηλίας Μαλλιάς, υπογράμμισε πως με τις 25.000 ευρώ καλύπτεται μόνο το πετρέλαιο, που θα καταναλώνουν τα λεωφορεία και τίποτε άλλο.
“Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η οποία μας πρότεινε να καλύπτει τα έξοδα για το πετρέλαιο και εμείς να βάλουμε το λεωφορείο και να πληρώνουμε τον οδηγό. Δεν έχουμε αντίρρηση ως προς αυτό και ήδη στείλαμε μια οικονομική προσφορά, που ανέρχεται στις 25.000 ευρώ το χρόνο. Επισημαίνω ότι θα γίνονται 10 δρομολόγια καθημερινά, τα οποία θα ξεκινούν από το τουριστικό περίπτερο, όπως συμβαίνει και τώρα, και θα καταλήγουν στην Παναγούλα. Ζητάμε, λοιπόν, 100 ευρώ την ημέρα (δηλαδή, 10 ευρώ για κάθε δρομολόγιο), και τονίζω ότι αυτά τα λεφτά αφορούν μόνο το πετρέλαιο. Τα λοιπά έξοδα είναι δικά μας. Η συνεργασία αυτή θα λαμβάνει χώρα επί 210 ημέρες και αν η Διοικούσα απαντήσει θετικά, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2011. Ως ΚΤΕΛ, θέλουμε να βοηθήσουμε τους σπουδαστές, γιατί αναγνωρίζουμε πως συνδράμουν στην οικονομία του τόπου μας. Η προσφορά μας, λοιπόν, προς τη Διοικούσα Επιτροπή, είναι η χαμηλότερη δυνατή” υπογράμμισε ο κ. Μαλλιάς.
Να προστεθεί, σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα αυτό, πως τα δρομολόγια θα γίνονται κάθε μία ώρα και έτσι οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται προς τα εργαστήριά τους, χωρίς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στα ταξί. Οι ίδιοι, μάλιστα, δεν πρόκειται να καταβάλλουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ για την αστική συγκοινωνία!
Από ΄κει και πέρα, ο κ. Μαλλιάς γνωστοποίησε πως αν παραστεί ανάγκη, τότε θα μπουν “διπλά” λεωφορεία, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Τελευταία άρθρα