Στοιχεία για τα δάνεια του Δήμου από την Πειραιώς

Συνέχεια στην υπόθεση με τα παράνομα δάνεια του Δήμου Ζακυνθίων από την Τράπεζα Πειραιώς, αναμένεται να δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου, αφού έχει κληθεί σε απολογία η πρώην Διευθύντρια του συγκεκριμένου Πιστωτικού Ιδρύματος στο νησί μας, κ. Αγούλου.
Η ίδια έχει υποστηρίξει ότι η δανειοδότηση του Δήμου έγινε με εντολή ανώτερων στελεχών της Τράπεζας, ως εκ τούτου αποποιείται κάθε ευθύνη για όσα έχουν συμβεί.
Υπενθυμίζουμε ότι ο τέως Δημάρχος Ζακυνθίων, Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση (βρίσκεται στα κρατητήρια του Κορυδαλλού), είχε παρουσιάσει στην Τράπεζα αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου (είχαν αριθμό 206, 207 και 231), με τις οποίες εκταμίευσε το ποσό των 11 εκ. ευρώ, συνολικά.
Ακολούθως, όμως, διαπιστώθηκε ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν πλαστές, συνεπώς η δανειοδότηση του Δήμου θεωρείται παράνομη.
Το ερώτημα που γεννάται είναι αν η Τράπεζα γνώριζε τη διαδικασία με την οποία εκταμιεύτηκαν τα δάνεια, ή έπεσε “θύμα παραπλάνησης” του κ. Τσαγκαρόπουλου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι νομικοί της Τράπεζας θα ισχυριστούν ότι όλα έχουν γίνει καλώς από το Πιστωτικό Ίδρυμα, λέγοντας πως έδωσαν τα χρήματα διότι υπήρχαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, θα προσθέσουν πως η Τράπεζα δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι αποφάσεις αυτές είναι πλαστογραφημένες ή όχι.
Όπως και να ΄χει, όλα δείχνουν πως το κουβάρι αυτής της υπόθεσης μόλις τώρα έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και είναι δεδομένο ότι στην πορεία θα γνωστοποιηθούν σημαντικά στοιχεία.
Ο Δήμος Ζακυνθίων, πάντως, εξακολουθεί να πληρώνει τα δάνεια που είχε πάρει ο τέως Δήμαρχος, Άκης Τσαγκαρόπουλος, επομένως οι Ζακυνθινοί πληρώνουν ήδη το “μάρμαρο”.
Από την άλλη πλευρά, ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, υπογράμμισε πως είναι αποφασισμένος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνοντας πως η ευθύνη για αυτά που έγιναν δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στον Άκη Τσαγκαρόπουλο, στον Βασίλη Στεριώτη και στην Αγγελική Αγούλου.
Είναι προφανές πως ο κ. Μποζίκης υπονοεί πως η κεντρική διοίκηση της Τράπεζας ήταν αυτή που έδινε το “πράσινο φως” για την εκταμίευση των δανείων, και όχι το τοπικό υποκατάστημα.
Τέλος, ευθύνες προς την Τράπεζα έχει καταλογίσει από την πρώτη στιγμή και ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Στάθη Μπετίνη. Η “Συνεργασία-Νέα Δημοτική Πορεία”, ήταν αυτή που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παράνομων δανειοδοτήσεων.Τελευταία άρθρα