Έλεγχοι και πρόστιμα για τις πινακίδες τιμών

Με ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν πινακίδες τιμών για τα καταλύματά τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην “ΕΡΖ” ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Πλάνου και μέλος της Συνομοσπονδίας, Άκης Τσιώλης, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του ν΄ ανταποκριθούν, έστω και την τελευταία στιγμή, στη συγκεκριμένη υποχρέωσή τους.
Ο κ. Τσιώλης τόνισε πως έγινε μηχανοργάνωση στη Συνομοσπονδία, συνεπώς από ΄δω και στο εξής οι πινακίδες τιμών δεν θα εκτυπώνονται, αλλά θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.
“Μια τριμελής Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, στην οποία συμμετέχω κι΄ εγώ, έχει αναλάβει τη μηχανογράφηση και τη μηχανοργάνωση. Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα διαθέτει και web site, ενώ μέσα σε αυτό θα αναρτώνται και οι τιμοκατάλογοι. Με την κίνηση αυτή, εξοικονομούμε γύρω στις 20.000 ευρώ, αφού τόσα χρήματα δαπανούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να εκτυπώνουμε τις πινακίδες. Δεχτήκαμε 7 οικονομικές προσφορές από εταιρείες και επιλέξαμε τη μία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας ενέκρινε την επιλογή μας και έτσι θα προχωρήσει άμεσα αυτή η διαδικασία. Από ΄κει και πέρα, καλώ τους συναδέλφους μου να προμηθευτούν τιμοκαταλόγους έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, τότε του χρόνου θα πληρώσουν πρόστιμο 293 ευρώ υπέρ του ΕΟΤ. Παράλληλα, θα υποστούν και περαιτέρω ελέγχους, κάτι που σημαίνει ότι το πρόστιμο αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 3.000 ευρώ” σημείωσε ο κ. Τσιώλης.
Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε και σε οικονομικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.
“Ζήτησα από το σώμα να ασχοληθεί με τις εταιρείες που πτωχεύουν και “τρώνε” τα λεφτά του κόσμου. Παράλληλα, έχουμε ήδη συναντηθεί με τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Νικητιάδη, ενώ επίκειται συνάντηση και με το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο θα μεταφέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, όπως είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, καθώς και το ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας). Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι πως η κάθε δημόσια Υπηρεσία ερμηνεύει τους Νόμους κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε άκρη και οι συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται” ανέφερε ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Πλάνου.