Αύριο “κληρώνει” για τη μεταφορά των μηχανικών

Την εφαρμογή του “Καλλικράτη” στη διάρθρωση των Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του νέου Δήμου ζητά από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ζακυνθίων Στέλιο Μποζίκη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ με αφορμή τις φήμες, όπως τις χαρακτηρίζει, περί λήψεως αποφάσεως από την νέα Δημοτική Αρχή για μεταφορά της Πολεοδομίας καθώς και των νέων Τεχνικών Υπηρεσιών στο κτίριο που μέχρι σήμερα στεγάζεται ο Δήμος Αρκαδίων.
Ως εκ τούτου και κατόπιν γενικής απαιτήσεως των μελών του ΤΕΕ και γενικότερα του τεχνικού κόσμου του νησιού πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου Γενική Συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου του νησιού μας, παρουσία και του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου Διονυσίου Κυβετού όπου εκφράστηκε ριζική διαφωνία με οποιαδήποτε βιαστική απόφαση μεταφορά της Πολεοδομίας και γενικά των τεχνικών υπηρεσιών του νέου Ενιαίου Δήμου εκτός της Πόλεως Ζακύνθου πριν υπάρξουν ξεκάθαρα δεδομένα σ’ όλα τα επίπεδα του νέου Αυτοδιοικητικού Τοπίου.
Κρίθηκε επιβεβλημένη για πολλούς λόγους η παραμονή τους στο Διοικητήριο που όπως είναι λογικό πρέπει να αποτελέσει το κέντρο Διοίκησης του Νησιού υπό το νέο ενιαίο Δήμο δεδομένου ότι για τις ανάγκες της Περιφέρειας έχει ήδη παραχωρηθεί το Μικρό Διοικητήριο.
Τέλος, επειδή μέσα από το συνολικό προεκλογικό λόγο δεν προέκυπτε μια τέτοια πρόθεση και επειδή κατά την τότε επίσκεψη του κ. Μποζίκη στα γραφεία του ΤΕΕ υπήρξε δέσμευση ότι σε όλα τα σοβαρά θέματα που θα προκύψουν στο νέο περιβάλλον και θα αφορούν το κλάδο μας θα επιλύονται με κοινή διαβούλευση, τον προσκαλούν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, στις 12.30μμ, σε
έναρξη της Διαβούλευσης επί των σχετικών θεμάτων.Τελευταία άρθρα