Προς εξιχνίαση η ληστεία στα εκδοτήρια της Ζακύνθου

Πολύ κοντά στη σύλληψη των δράστων, οι οποίοι στις 25 Αυγούστου πυροβόλησαν δύο υπαλλήλους των εκδοτηρίων της Ζακύνθου στην Κυλλήνη, βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έφτασαν στα “ίχνη” τους, από το κινητό τηλέφωνο του ενός ληστή, το οποίο του έπεσε στην προσπάθειά του να διαφύγει!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την άρση του απορρήτου που έγινε στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε η ταυτότητα του ιδιοκτήτη, καθώς και αυτών που μίλησαν μαζί του λίγα λεπτά πριν γίνει η απόπειρα της ληστείας.
Ο συγκεκριμένος δράστης, που κατοικεί στην Αθήνα, φαίνεται ότι είναι “γνωστός” στις Αστυνομικές Αρχές από παλιά, δεδομένου ότι έχει συλληφθεί ξανά για κλοπές και διαρρήξεις.
Η Αστυνομία ανακάλυψε πως ο ένας από τους δύο ανθρώπους που επικοινώνησε μαζί του την τελευταία φορά, είναι αλλοδαπός, ο οποίος είχε λάβει μέρος σε ληστεία Τράπεζας, ενώ το δεύτερο πρόσωπο, επίσης αλλοδαπός, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές Αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως η καταγωγή των τεσσάρων συνεργών είναι από τη Ρουμανία, την Αλβανία, το Πακιστάν και την Ελλάδα (στην εν λόγω “σπείρα” υπάρχουν και δύο γυναίκες).
Θεωρείται, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο, ότι σε λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου θα βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, ούτως ώστε ν΄ ανακριθεί και να ομολογήσει τις πράξεις του.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ιστορικό της υπόθεσης, ν΄ αναφερθεί πως η απόπειρα ληστείας είχε λάβει χώρα το πρωί της 25ης Αυγούστου, στα εκδοτήρια της Ζακύνθου στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Γύρω στις 07:50, λοιπόν, είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση των ταξιδιωτών στο πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κυλλήνη-Ζάκυνθος και ήταν όλα έτοιμα για τον απόπλου.
Ο ένας από τους υπαλλήλους της ακτοπλοϊκής εταιρείας βγήκε από τα εκδοτήρια, προκειμένου να μεταφέρει στο καράβι τα χρήματα από τα εισιτήρια. Εκείνη τη στιγμή, όμως, έκανε την εμφάνισή του ένα αυτοκίνητο μάρκας “Renault Laguna”, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.
Ο συνοδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με γοργό βήμα προς τον υπάλληλο, που μετέφερε τη τσάντα με τα λεφτά. Έβγαλε ένα πιστόλι και αφού σημάδεψε εναντίον του, ζήτησε να του παραδώσει τα χρήματα.
Ο υπάλληλος, όμως, δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του ληστή και προσπάθησε να διαφύγει. Την ίδια ώρα, ο κακοποιός άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας τον υπάλληλο στα πόδια. Παρόλα αυτά, είχε καταφέρει να πετάξει τα χρήματα μέσα στα εκδοτήρια και έτσι η ληστεία στέφθηκε με αποτυχία.
Ένας άλλος υπάλληλος της ακτοπλοϊκής εταιρείας, έσπευσε να βοηθήσει τον τραυματισμένο συνάδελφό του και χρησιμοποίησε μια καρέκλα για να επιτεθεί στο ληστή. Ο τελευταίος, όμως, σήκωσε ξανά το όπλο του και πυροβόλησε εκ νέου.
Οι σφαίρες πέτυχαν τον 36χρονο άνδρα στο δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Αμέσως μετά, ο επίδοξος ληστής επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, όμως εκείνη τη στιγμή φαίνεται ότι του έπεσε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο και “αποκάλυψε” την ταυτότητά του.
Να προστεθεί πως το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ένα ελαιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Βυτινέϊκων. Το αυτοκίνητο, παρεμπιπτόντως, είχε κλαπεί από την Αθήνα.Τελευταία άρθρα