“Έκρηξη” των κλοπών και των διαρρήξεων στη Ζάκυνθο

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται, με ραγδαίους ρυθμούς, οι κλοπές και οι διαρρήξεις στη Ζάκυνθο, αφού τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομία έχει κληθεί να διαλευκάνει αρκετές υποθέσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα τόσο σε καταστήματα, όσο και σε σπίτια!
Τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ξεκάθαρα πως οι δράστες κλέβουν ακόμη και τρόφιμα (είναι χαρακτηριστικό ότι σε εξοχική κατοικία στα Χαρτάτα ο δράστης πήρε μόνο ένα βάζο με ελιές και ένα μπιτόνι κρασί!), και θεωρείται δεδομένο πως τέτοια φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται όσο περνούν οι μήνες.
Το βράδυ της Πέμπτης, άγνωστοι εισέβαλλαν σε κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπους, “ξηλώνοντας” το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης! Μέσα υπήρχαν 5.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και αρκετές επιταγές. Εκτός, όμως, από το χρηματοκιβώτιο ο δράστης ή οι δράστες, έκλεψαν και ένα φορτηγό αυτοκίνητο!
Παράλληλα, στην Αστυνομία καταγγέλθηκε πως έγινε διάρρηξη σε σπίτι της οδού Κολυβά, με εκείνους που “μπούκαραν” μέσα να παίρνουν μόνο κάποια θεωρημένα μπλοκ και τιμολόγια.
Στόχος έγινε και αποθήκη στην περιοχή της Αγριλιάς με τους δράστες να παίρνουν κάποια εργαλεία, όπως είναι τροχοί, κατσαβίδια, κ.λ.π.
Τα περιστατικά, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Πριν από μερικές ημέρες, άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην Κυψέλη, αφαιρώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στην οικία, μιας και οι ιδιοκτήτες μάζευαν ελιές.
Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, διάρρηξη και κλοπή χρημάτων είχε γίνει σε δύο μανάβικα της πόλεως, σε ένα εστιατόριο, καθώς και σε μια καφετέρια!
Όλα αυτά τα γεγονότα, λοιπόν, προκαλούν ανησυχία. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία, ο κόσμος διακατέχεται από ανασφάλεια και “κλειδαμπαρώνει” τα σπίτια του, ούτως ώστε να μη γίνει… “θύμα” κλοπής.Τελευταία άρθρα