Σκουπιδότοπος ακόμη και η πλατεία Σολωμού

Στον καθαρισμό της πόλης προέβησαν οι ξενοδόχοι του νησιού μας, το πρωί του Σαββάτου, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες.
Συνεπικουρούμενοι και από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, οι ξενοδόχοι φόρεσαν γάντια και έβαλαν μέσα σε σακούλες μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, η αποκομιδή των οποίων έγινε από τη “Λούμπα” και από το “Ξενία”.
Οι ξενοδόχοι, λοιπόν, θέλησαν να περάσουν ένα “μήνυμα” καθαριότητας στην κοινωνία και τόνισαν ότι στόχος τους ήταν η ευαισθητοποίηση όλων, ούτως ώστε η Ζάκυνθος να μην παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς.
Η ενέργεια αυτή πρόκειται να επαναληφθεί και τις παραμονές του Πάσχα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και ο περιβάλλοντας χώρος της πλατείας Σολωμού, ήταν γεμάτος με σκουπίδια!
Από τη νέα δημοτική Αρχή, το “παρών” έδωσε ο κ. Παναγιώτης Μαμφρέδας, ο οποίος με δηλώσεις του στην “ΕΡΖ” υποστήριξε πως από την 1/1/2011 θα πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα η καθαριότητα της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως είναι απαραίτητο να πληρώνονται πρώτα εκείνοι που ξεβρομίζουν τη Ζάκυνθο από τα σκουπίδια, και όχι εκείνοι που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα.
Να προστεθεί πως οι τουρίστες εκφράζουν αρκετά παράπονα κάθε καλοκαιρινή περίοδο, για το γεγονός ότι παντού υπάρχουν απορρίμματα, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην προβολή της Ζακύνθου προς τα έξω.
Η καθαριότητα, λοιπόν, το νερό και ο φωτισμός, είναι τρία βασικά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να παρέχονται στους πολίτες. Εξάλλου, ο κόσμος πληρώνει τέλη και είναι απαραίτητο να βλέπει πως αυτά είναι ανταποδοτικά στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια.