Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Α. Τσαγκαρόπουλος

H μεταγωγή του έγινε χθές το πρωί με συνοδεία περιπολικού
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από χθες (έφυγε από τη Ζάκυνθο στις 10 το πρωί, με συνοδεία περιπολικού), ο τέως Δήμαρχος Ζακυνθίων, Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, λόγω των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες εκταμιεύθηκε το ποσό των 9,6 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Τσαγκαρόπουλος αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες: 1) Πλαστό πρακτικό Δημοτικού Συμβουλίου, 2) Πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα και 3) Εξαφάνιση των βιβλίων του Δήμου. Για τις εν λόγω υποθέσεις, ο πρώην Δήμαρχος κατέθεσε στοιχεία, προσπαθώντας να πείσει τη Δικαιοσύνη για την αθωότητά του, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι προφυλακίζεται για δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν για την απόπειρα ανατίναξης του “ΞΕΝΙΑ”, όμως είχε αποφυλακιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας).
Οι δικηγόροι του κ. Τσαγκαρόπουλου θα καταθέσουν εντός των ημερών νέο αίτημα αποφυλάκισης και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου θα κληθεί να αποφασίσει, με πλήρη σύνθεση, για το αν θα κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα ή όχι.
Ο τέως Δήμαρχος έχει πρόβλημα στην καρδιά, καθώς και στην κοιλιακή χώρα. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο, και να μην είναι στη φυλακή.
Από ΄κει και πέρα, ο ίδιος δέχτηκε ψύχραιμα την απόφαση της Δικαιοσύνης, κάτι που δεν είχε συμβεί την προηγούμενη φορά, δεδομένου ότι είχε λιποθυμήσει μόλις άκουσε ότι θα προφυλακιστεί (είχε πάει ξανά στον Κορυδαλλό).

Διαψεύδει τον τέως ο νυν Δήμαρχος
Κατά την απολογία του στη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσαγκαρόπουλος προσπάθησε να εμπλέξει το όνομα του σημερινού Δημάρχου Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, σε ό,τι έχει να κάνει με την εξαφάνιση των βιβλίων του Δήμου Ζακυνθίων, γεγονός που είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2007.
Ο δικηγόρος του πρώην Δημάρχου, Παύλος Συνετός, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι για το θέμα αυτό θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος γι΄ αυτά.
Ωστόσο, ο κ. Ακτύπης την περίοδο εκείνη δεν ήταν πρόεδρος του σώματος. Τη θέση αυτή κατείχε ο κ. Διονύσης Ιθακήσιος, ως εκ τούτου δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του κ. Ακτύπη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, είχε παραδώσει τα βιβλία από τις 18 Ιανουαρίου του 2007, αφού λόγω ασυμβίβαστου είχε παραιτηθεί από πρόεδρος του σώματος. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι άλλοι είχαν τα βιβλία την περίοδο που χάθηκαν, και όχι ο ίδιος.
Εξάλλου, ο σημερινός Δήμαρχος κατέθεσε στις Αρχές ότι όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 231, 206 και 207, είναι πλαστές, δεδομένου ότι δεν φέρουν την υπογραφή του.
Τον Ιούνιο του 2009, μάλιστα, έδωσε δείγμα υπογραφής και έγινε πραγματογνωμοσύνη, με εντολή της Δικαιοσύνης. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, αποδείχτηκε ότι οι υπογραφές που υπήρχαν σε αυτές τις αποφάσεις δεν ήταν δικές του, συνεπώς γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως πρόκειται για πλαστογραφία.
Είναι προφανές ότι ο κ. Τσαγκαρόπουλος αναζητά “εξιλαστήριο θύμα” για την υπόθεση αυτή και προσπαθεί να “φορτώσει” στον κ. Ακτύπη ευθύνες που δεν του αναλογούν.
“Την επίμαχη περίοδο, κατά την οποία χάθηκαν τα βιβλία του Δήμου, εγώ δεν ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Κακώς, λοιπόν, αναφέρεται τ΄ όνομά μου. Προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να με εμπλέξουν σε περίεργες ιστορίες, όμως δεν τα καταφέρνουν, γιατί οι ισχυρισμοί τους δεν είναι αληθείς. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα βιβλία του Δήμου, υπενθυμίζω πως η πρόεδρος των εργαζομένων, Κούλα Καρυδάκη, είχε καταγγείλει πως κάποιοι διέρρηξαν το γραφείο της” σημείωσε ο κ. Ακτύπης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει εξαφανιστεί το μητρώο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι χειρόγραφες σημειώσεις της κ. Καρυδάκη.


Απαρχή εξελίξεων “βλέπει” η μειοψηφία
Κληθείς να σχολιάσει την προφυλάκιση του τέως Δημάρχου, μια εξέλιξη που προήλθε από τις αποκαλύψεις του συνδυασμού του για τα παράνομα δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Μπετίνης, τόνισε ότι περιμένει να ακολουθήσουν και οι τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
“Πληροφορηθήκαμε τις εξελίξεις σχετικά με τις υποθέσεις, οι οποίες αφορούν την περίοδο κατά την οποία ήταν Δήμαρχος Ζακυνθίων ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος. Πιστεύουμε ότι έχουμε την απαρχή περαιτέρω εξελίξεων, οι οποίες, βεβαίως, θα λάβουν χώρα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τότε, και μόνο τότε, οι τελεσίδικες αποφάσεις που θα ληφθούν στα πλαίσια των ακροαματικών διαδικασιών, θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” ανέφερε ο κ. Μπετίνης.

Ποινικές ευθύνες στην Τράπεζα Πειραιώς αποδίδει ο νέος Δήμαρχος
Για το θέμα της προφυλάκισης του κ. Τσαγκαρόπουλου, μίλησε στην εφημερίδα μας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, ο οποίος γνωστοποίησε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς!
“Η απόφαση για την προφυλάκιση του τέως Δημάρχου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Κατ΄ αρχήν, αν δει κανείς ανθρώπινα τα όσα συμβαίνουν στον κ. Τσαγκαρόπουλο, δεν μπορεί να χαρεί. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες για κανέναν Ζακυνθινό, δεδομένου ότι ένας καλός επιστήμονας, ένας οικογενειάρχης και Δήμαρχος μιας πόλης με πολύ μεγάλη ιστορία, μπαίνει στη φυλακή. Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλω να τονίσω πως ικανοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό το κοινό αίσθημα, που θέλει απόδωση δικαιοσύνης και τιμωρία όλων εκείνων που έβλαψαν με πράξεις ή με παραλείψεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Ζακυνθινή κοινωνία. Πρέπει, επίσης, να τονίσω ότι εγώ ως Δήμαρχος, το θέμα της δανειοδότησης του Δήμου Ζακυνθίων με πλαστές αποφάσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, δεν θα αφήσω να εξαντληθεί μόνο σε επίπεδο Τσαγκαρόπουλου, Στεριώτη και Αγούλου. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, και μάλιστα ποινικές, σε ανώτερα από την Αγούλου στελέχη της Τράπεζας, οι οποίες θα πρέπει να καταδειχθούν και να αποδοθούν! Πρόθεσή μου είναι να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά συγκεκριμένων προσώπων-στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, πάντα, βεβαίως, σε συνεννόηση με τους νομικούς συμβούλους του Δήμου και του αρμοδίου Οργάνου του. Τέλος, θέλω να επαναλάβω κάτι που αφορά τους αιρετούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας: Αν κάποιοι αιρετοί πρόδωσαν τις προσδοκίες της κοινωνίας μας και παρανομούσαν σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι αιρετοί που αφιερώνουν τον εαυτό τους, χωρίς σκιές, στο κοινό καλό. Η κοινωνία οφείλει να μην απαξιώνει συλλήβδην όλους τους αιρετούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” ανέφερε ο κ. Μποζίκης.