Ξεσηκωμός για τον ΧΥΤΑ στο Βραχίονα

Νέες βολές δέχτηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, Ανδρέας Ξένος, από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αλυκών, αναφορικά με την πρόθεση που υπάρχει για να κατασκευαστεί στο Βραχίονα ο νέος ΧΥΤΑ (θέση “Λίβα”).
Μετά τον κ. Παναγιώτη Μαρίνο (τις δηλώσεις του οποίου δημοσιεύσαμε στο χθεσινό μας φύλλο), και ο κ. Διονύσης Λευτάκης (δημοτικός σύμβουλος Αλυκών, επίσης), εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Ξένο (ο τελευταίος εκτός από πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλυκών!), επισημαίνοντας πως δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το χώρο που επιλέχθηκε.
“Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχα βάλει θέμα, το οποίο αφορούσε την ανάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη θέση “Λίβα” στο Βραχίονα. Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας έλαβε αυτή την απόφαση παραμονή των εκλογών και με ιδιαίτερη σπουδή. Ζήτησα, λοιπόν, να καταψηφιστεί η πρόταση του κ. Ξένου για τη συγκεκριμένη μελέτη, κάτι που έγινε απ΄ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλυκών. Ο μοναδικός που μειοψήφισε, ήταν ο κ. Ξένος. Σύσσωμο, λοιπόν, το Δ.Σ. αντιδρά με αυτά που προωθεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας. Στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία έγινε το βράδυ της Τρίτης, ρώτησα τον κ. Ξένο για το πού βρίσκεται επ΄ ακριβώς το οικόπεδο, στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ. Η απάντησή του περιελάμβανε μόνο κάποιες συντεταγμένες και κανείς μας δεν γνωρίζει πού, τελικά, βρίσκεται αυτή η περιοχή. Θεωρώ πως όλοι καταλαβαίνουν ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν ληφθεί… νύχτα! Δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση και κάποιοι προώθησαν το συγκεκριμένο θέμα, την περίοδο που στη Ζάκυνθο δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Συμφωνώ απόλυτα, λοιπόν, με τον κ. Μαρίνο και με όσα αυτός δήλωσε στην “Ημέρα” και επισημαίνω πως και εγώ θα αντιδράσω στα πλαίσια που μου παρέχει η σχετική Νομοθεσία. Είναι ακατανόητο πώς για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο νέος ΧΥΤΑ, ο Σύνδεσμος δεν επεδίωξε την ενημέρωση του κόσμου, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά” τόνισε ο κ. Λευτάκης.