“Διαιτητή” αναζητά η ΝΟΔΕ για τις 15 Δεκεμβρίου

Συνεδρίαση με… διακοπές έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αφού αυτή έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο και συνεχίστηκε προχθές το απόγευμα (Τετάρτη), δεδομένου ότι την πρώτη φορά η συζήτηση κράτησε για αρκετές ώρες, με συνέπεια αρκετά μέλη να αποχωρήσουν.
Στόχος της δεύτερης συνάντησης ήταν να καθοριστεί η “γραμμή” που θα κρατήσει η ΝΟΔΕ στη συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου, εκεί που θα συμμετέχουν 150 περίπου μέλη, τα οποία θα προχωρήσουν στον απολογισμό των αποτελεσμάτων από τις εθνικές εκλογές μέχρι και τις δημοτικές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 7 και 14 Νοεμβρίου.
Η Ρηγίλλης θέλει να κρατηθούν ήπιοι τόνοι και έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν διαγραφές μελών στην παρούσα φάση, υπό τον φόβο, βεβαίως, της προσχώρησής τους στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη (“Δημοκρατική Συμμαχία”).
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ειπωθεί και μια κουβέντα παραπάνω στις 15 Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι η ΝΟΔΕ θέλει να αποφορτίσει το κλίμα και να αφήσει τα στελέχη να εκφραστούν ελεύθερα (κάτι αντίστοιχο έκανε προσφάτως και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα). Γι΄ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι του νησιού δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν για αρκετή ώρα στην αίθουσα του κινηματογράφου “Φώσκολος”, αφού η ΝΟΔΕ θεωρεί πως κατά αυτόν τον τρόπο η συζήτηση θα είναι καλύτερη.
Από ΄κει και πέρα, τα περισσότερα στελέχη της ΝΟΔΕ επιθυμούν την παρουσία είτε του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, είτε του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Κώστα Μαρκόπουλου.
Τα δύο προαναφερόμενα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, έχουν έρθει ξανά στη Ζάκυνθο και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα τις “παθογένειες” και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα τοπικά.
Εξάλλου, μπορούν να παίξουν καλύτερα απ΄ όλους το ρόλο του “διαιτητή”, δεδομένου ότι έχουν εμπειρία και γνωρίζουν τον τρόπο για να καλμάρουν όσους είναι απείθαρχοι ή εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από εκείνες που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.
Ακόμη, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιός θα έρθει από τη Ρηγίλλης στο νησί μας και έτσι όλοι τηρούν στάση αναμονής. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να γίνει “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” και να επιστρέψει η ηρεμία στο χώρο.