Εκστρατεία για τον καθαρισμό της πόλης

Στους δρόμους της πόλης θα ξεχυθούν οι ξενοδόχοι, το πρωί του Σαββάτου (ώρα 10), προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που υπάρχουν σε αρκετά σημεία και να βελτιώσουν την καθαριότητα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων, Θοδωρής Κολποδίνος, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων, Γιάννης Ξένος, αναφέρθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας πως στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων.
“Με απόφαση όλων των Συλλόγων του κλάδου μας και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, το Σάββατο θα κάνουμε μια εκστρατεία αποκομιδής των απορριμμάτων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, αφού θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως είναι απαραίτητο η πόλη μας να είναι καθαρή, διότι αποτελεί και τη “βιτρίνα” μας προς τους επισκέπτες. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα ξεκινήσουμε από την πόλη και το επόμενο διάστημα θα επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές του νησιού μας. Δεν θέλουμε ούτε να προσβάλλουμε κανέναν, ούτε να τον φέρουμε σε δύσκολη θέση. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται κόσμος στη Ζάκυνθο και να υπάρχουν σκουπίδια παντού. Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας, Ανδρέα Ξένο, και ορίσαμε πέντε σημεία, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα ογκώδη. Τα σημεία αυτά, είναι τα εξής: 1) Στο πάρκινγκ της πλαζ του ΕΟΤ, 2) Στο πάρκινγκ του Κρυονερίου (δίπλα από τον Παιδικό Σταθμό), 3) Στο πάρκινγκ του Αγίου Χαραλάμπους (φανάρια), 4) Στο συντριβάνι του Αγίου Παύλου και 5) Στη συμβολή των οδών Αγίου Λαζάρου και Νερούλη” τόνισε ο κ. Κολποδίνος.
Ο κ. Ξένος πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ο Κανονισμός Καθαριότητας, ούτως ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα.
“Τα περισσότερα παράπονα που συγκεντρώνουμε από τους πελάτες μας, αφορούν την καθαριότητα της Ζακύνθου. Δυστυχώς, παρουσιάζουμε μια πολύ άσχημη εικόνα. Πολλές φορές, εμείς οι επιχειρηματίες του τουρισμού ανακαινίζουμε τα ξενοδοχεία μας και πετάμε ό,τι δεν μας χρειάζεται στους δρόμους. Ζητήσαμε, λοιπόν, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας να εφαρμοστεί ο σχετικός Κανονισμός. Καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς να παρευρεθούν το Σάββατο, προκειμένου να διαμορφώσουμε μια καλύτερη εικόνα για εμάς και τα παιδιά μας. Το πρώτο συνεργείο θα ξεκινήσει από το “ΞΕΝΙΑ” και θα φτάσει μέχρι το Κρυονέρι, ενώ το δεύτερο συνεργείο θα έχει σημείο εκκίνησης τη “Λούμπα” του Αγίου Λαζάρου και θα πάει στους δρόμους του νεκροταφείου και του νοσοκομείου. Αυτή η προσπάθεια θα επαναληφθεί τις παραμονές του Πάσχα” ανέφερε ο κ. Ξένος.