“Μαχαίρι” 5.000 ευρώ στο μισθό των πυροσβεστών

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες όλης της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη βίαιη περικοπή του μισθού τους, με το χαμένο ετήσιο εισόδημα να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ!
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος (έχουν απομείνει λίγοι πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα ν΄ ανταποκριθούν ούτε στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα), ωστόσο δηλώσεις για το θέμα έκανε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών στη Δυτική Ελλάδα, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλλονιά, κ. Βασίλης Φερτάκης.
“Στις 22 Νοεμβρίου έγινε συνδιάσκεψη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία μας και αποφασίσαμε σειρά κινητοποιήσεων, προκειμένου να αντιδράσουμε δυναμικά στις περικοπές που κάνει η Κυβέρνηση. Χθες, λοιπόν, εβδομήντα περίπου πυροσβέστες από τη Δυτική Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό “παρών” στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν κλαδική, δηλαδή αφορούσε μόνο τους πυροσβέστες. Στις 14 Δεκεμβρίου, όμως, έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία και από τα τρία σώματα ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμεναρχείο). Χθες, δώσαμε ένα υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ξεκινήσαμε από την Ομόνοια και καταλήξαμε στο Σύνταγμα. Η ετήσια οικονομική απώλεια στους μισθούς των πυροσβεστών, φτάνει στις 5.000 ευρώ. Η Κυβέρνηση θέλει να μάς εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο, όμως εμείς επιθυμούμε να παραμείνει το δικό μας, λόγω και των συνθηκών εργασίας που αντιμετωπίζουμε. Παράλληλα, δε θέλουμε να γίνουν αλλαγές στον κανονισμό των μεταθέσεων, ενώ διαμαρτυρόμαστε για το ωράριο εργασίας και για την ασφάλεια-υγιεινή στο χώρο της δουλειάς μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών που προωθεί η Κυβέρνηση, επισημαίνω ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιοι πυροσβεστικοί σταθμοί. Χρειάζεται, λοιπόν, η αντίδρασή μας για όλα αυτά που ετοιμάζονται, προκειμένου να μην εφαρμοστούν” τόνισε ο κ. Φερτάκης.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος γνωστοποίησε πως πριν από λίγο διάστημα έστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, στον οποίο γνωστοποιεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, καθώς και το κλιμάκιο στο Δήμο Ελατίων. Ο Υπουργός, όμως, δεν έχει απαντήσει ακόμη, συνεπώς όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να δρομολογήσει κάποιες λύσεις.
Να προστεθεί ότι το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου μειώνεται συνεχώς, αφού αρκετοί πυροσβέστες έχουν πάρει μετάθεση σε άλλες περιοχές, ενώ άλλοι βγαίνουν στη σύνταξη.Τελευταία άρθρα