Αποκατέστησε την αδικία η ΔΕΗ για τις σφραγίδες

Λύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με την επιπλέον χρέωση των οικιστών των Εργατικών Κατοικιών από τη ΔΕΗ, αφού η Επιχείρηση αναγνώρισε το λάθος της και αφαίρεσε από τους λογαριασμούς το ποσό των 30 ευρώ για την αντικατάσταση των κομμένων σφραγίδων, ενώ διαμήνυσε πως όσοι έχουν πληρώσει ήδη, θα τους “επιστραφούν” τα χρήματα με τα επόμενα τιμολόγια (αν καταναλώσουν, δηλαδή, 100 ευρώ ρεύμα, θα πληρώσουν 70).
Οι κάτοικοι πήγαν χθες στη ΔΕΗ, προκειμένου να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας, ωστόσο το ζήτημά τους έληξε άμεσα, μιας και οι υπεύθυνοι τους ζήτησαν συγγνώμη και πρόσθεσαν πως έγινε ένα λάθος.
Ο κ. Γιάννης Σταμίρης (κάτοικος), δήλωσε στην “ΕΡΖ” τα ακόλουθα: “Η ΔΕΗ ξύπνησε ένα πρωί και επέβαλλε ένα επιπλέον χαράτσι στον κόσμο, προσπαθώντας να καλύψει κάποιο από τα ελλείμματά της. Η δικαιολογία ήταν πως τα 30 ευρώ θα τα πληρώσουμε, επειδή αντικαταστάθηκαν οι κομμένες σφραγίδες. Αυτές, όμως, δεν υπήρχαν ποτέ στα ρολόγια και έτσι εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Δεν είμαστε παλαβοί για να τις κόψουμε. Το θέμα αυτό λύθηκε, όμως εμείς αποφασίσαμε να έρθουμε στη ΔΕΗ, ούτως ώστε να διαμαρτυρηθούμε για την ενέργεια που έγινε και η οποία είναι παράνομη. Το 70% του κόσμου έχει πληρώσει τα 30 ευρώ και περιμένουμε να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν”.
Ο αντιπρόεδρος των κατοίκων, Παναγιώτης Μαρούδας, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πληρώνει ο κόσμος για λάθη της ΔΕΗ, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποια άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός των Εργατικών Κατοικιών “Ζάκυνθος 3”.
“Τα ρολόγια ανήκουν στη ΔΕΗ και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να διαφυλάξει την περιουσία της. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το γεγονός πως δεν είχε βάλει σφραγίδες. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε νέα χαράτσια. Από ΄κει και πέρα, στη Ζάκυνθο ήρθε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής του ΟΕΚ, ο οποίος μας ζήτησε να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σπίτια. Δυστυχώς, σε αρκετές οικίες έχουν βγει τα πλακάκια, οι πόρτες δεν κλείνουν και αναγκαζόμαστε να τις δένουμε με σύρμα, ενώ τρέχουν και νερά. Μας διαβεβαίωσαν ότι αυτές οι ζημιές θα αποκατασταθούν, όμως δεν έδωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία” υπογράμμισε ο κ. Μαρούδας.
Να προστεθεί πως στην παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων, το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας.
Τέλος, η ΔΕΗ έχει επισκεφθεί αρκετά σπίτια σε όλη τη Ζάκυνθο, επομένως οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό για την αντικατάσταση της κομμένης σφραγίδας, αλλά να πάνε στο αρμόδιο γραφείο για να τους αφαιρεθεί η επιπλέον χρέωση.Τελευταία άρθρα