Την ανεπάρκεια της Αυτοδιοίκησης καλύπτουν οι ξενοδόχοι

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει από τη Νομαρχία και τους Δήμους του νησιού, αναφορικά με τις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού από την 1η Ιανουαρίου και ύστερα.
Η κατάργηση της Νομαρχίας και των πέντε Δήμων της Ζακύνθου, είχαν σαν αποτέλεσμα να μη γίνει κανένας προγραμματισμός για την προσεχή περίοδο και έτσι το νησί μας δεν θα έχει “ισχυρή” παρουσία σε σημαντικές εκθέσεις, όπως είναι αυτή της Αυστρίας και της Γερμανίας.
Την ανεπάρκεια, όμως, της Αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να την καλύψουν, για ακόμη μια φορά, οι ξενοδόχοι του νησιού μας, οι οποίοι προσπαθούν να δρομολογήσουν κάποιες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες βράδυ επρόκειτο να γίνει μια συνάντηση με τη διαφημιστική εταιρεία που συνεργάζεται με τη Νομαρχία, ενώ αρκετοί ξενοδόχοι προτείνουν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα που θα χρειαστούν (αεροπορικά εισιτήρια, σίτιση, διαμονή, κ.λ.π.), προκειμένου να στείλουν δικούς τους ανθρώπους στις εκθέσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις, συνεπώς η Ζάκυνθος θα βρίσκεται στο περίπτερο. Οι ξενοδόχοι, όμως, θέλουν… κάτι καλύτερο απ΄ αυτό και γι΄ αυτόν τον λόγο έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για την προβολή του Νομού μας στις άλλες χώρες.
Αντί, λοιπόν, η Αυτοδιοίκηση να φροντίσει για τη διαφήμιση του νησιού μας, αφήνει και αυτό το θέμα στην “τύχη” του, γεγονός που αποδεικνύει πως οι αιρετοί δεν κάνουν τίποτα αν δεν έχουν κίνητρο. Από τη στιγμή που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να είναι σε θέσεις εξουσίας από την 1/1/2011, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα πάντα.
Όπως και να ΄χει, όλα δείχνουν πως η Ζάκυνθος θα εκπροσωπηθεί, έστω και μετ΄ εμποδίων, στις τουριστικές εκθέσεις, ενώ ένα άλλο θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους ξενοδόχους είναι και το αν θα επεκταθεί η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία “Easy Jet”.
Η εταιρεία έχει δώσει ένα περιθώριο χρόνου στους τοπικούς φορείς, προκειμένου να απαντήσουν αν ενδιαφέρονται να φέρνει κόσμο στο νησί και από άλλους προορισμούς της Βρετανίας. Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, ενδεχομένως να απαιτηθούν χρήματα και όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες στην παρούσα φάση.
Εξάλλου, η Νομαρχία ακόμη οφείλει τις 25.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί, συνεπώς οι ξενοδόχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να στηριχτούν στους αιρετούς. Η μόνη λύση είναι είτε να βάλουν ξανά χρήματα από την τσέπη τους, είτε να κάνουν “έρανο”, καλώντας όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου μας να συνδράμουν οικονομικά.