Λανθασμένο ξεκίνημα διαπίστωσαν οι μηχανικοί

Μαζική ήταν η συμμετοχή των μηχανικών στη συνέλευση που διοργάνωσε, χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ).
Το θέμα που απασχόλησε τον κλάδο ήταν η πρόταση του νέου Δημάρχου, Στέλιου Μποζίκη, να στεγαστούν στο Δημαρχείο Αρκαδίων (Βανάτο), οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία, γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους μηχανικούς, αφού θεωρούν πως μια τέτοια μετακίνηση πλήττει τα συμφέροντά τους.
Το “παρών” στη συνάντηση των μηχανικών, έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Κυβετός (οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την 1/1/2011 θα αναλάβει τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Πολεοδομία), ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Οι μηχανικοί, όμως, προέβαλλαν μια σειρά από αιτιολογίες, για τις οποίες δεν θέλουν να πάνε στο Βανάτο. Εκείνοι που αντέδρασαν περισσότερο ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι σημείωσαν πως τα γραφεία τους βρίσκονται στην πόλη, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο γι΄ αυτούς να πηγαίνουν στο Βανάτο για να βγάλουν μια οικοδομική άδεια.
Παράλληλα, τόνισαν πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στη μεταφορά της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών σε κτήριο που δεν βρίσκεται στην πόλη, και πρότειναν η στέγαση να γίνει στη Νομαρχία.
Ο κ. Κυβετός ανταπάντησε πως αρκετά γραφεία του κτηρίου της Νομαρχίας, θα χρησιμοποιηθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επομένως δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα τους χώρους που θα “περισσέψουν”.
Ο κλάδος, πάντως, είπε στον κ. Κυβετό πως το ξεκίνημα της νέας δημοτικής Αρχής είναι λανθασμένο, αφού αυτή την πρόταση για τη μεταφορά της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών στο Βανάτο, θα έπρεπε να την είχε καταθέσει προεκλογικά, ούτως ώστε να γίνει διάλογος, και όχι να τη θέτει μετεκλογικά.
Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε και η δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ, Βαγγέλη Αρβανιτάκη, ο οποίος ανέφερε πως αν γνώριζε από την αρχή τη συγκεκριμένη πρόθεση της δημοτικής Αρχής, δεν θα στήριζε τον κ. Μποζίκη στις εκλογές!
Να προστεθεί πως ανάμεσα στις προτάσεις που έγιναν για το θέμα της στέγασης ήταν και το Νοσοκομείο, όμως στην πορεία της συζήτησης διαπιστώθηκε πως αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη.Τελευταία άρθρα