Στο Μονομελές Πρωτοδικείο ΔΕΗ και Σύνδεσμος Ύδρευσης

Συζητήθηκε χθες το πρωί, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, η αίτηση που είχε κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, η διοίκηση του οποίου ζήτησε να υπάρξει εξάμηνη προθεσμία για τη διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσιά του και να μη γίνει κάτι τέτοιο άμεσα.
Οι δύο πλευρές (ΔΕΗ και Σύνδεσμος Ύδρευσης), παρέθεσαν στο δικαστήριο τα στοιχεία που διαθέτουν και τώρα περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται σε έναν μήνα περίπου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Αβράμης, δήλωσε στην “Ημέρα” ότι το χρέος προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι Δήμοι εξακολουθούν να μην καταβάλλουν αυτά που οφείλουν στο Σύνδεσμο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τη ΔΕΗ.
Ο κ. Αβράμης έχει κάνει απανωτές επισκέψεις σε όλους τους Δήμους, όμως παίρνει μόνο υποσχέσεις και όχι χρήματα. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί είναι “εκρηκτική”, αφού η έλλειψη ρευστού δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του Συνδέσμου.
Εκτός, όμως, από τη ΔΕΗ, απλήρωτοι παραμένουν και οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει ήδη στον τρίτο μήνα, ενώ έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν πρόκειται να πάρουν ούτε το δώρο των Χριστουγέννων.
Η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων αναμένεται να δρομολογηθεί από τη νέα χρονιά, αφού από ΄δω και πέρα θα δημιουργηθεί ένας φορέας, στην αρμοδιότητα του οποίου θα είναι η ύδρευση και η αποχέτευση.
Ο συγκεκριμένος φορέας θα έχει δική του ταμειακή υπηρεσία, κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα των πολιτών δεν θα πηγαίνουν σε έξι διαφορετικά ταμεία (αυτά των Δήμων), αλλά σε ένα. Οι… “μεσάζοντες” (Δήμοι), καταργούνται και ως εκ τούτου θα σταματήσουν τα “βάσανα” του Συνδέσμου και, κατ΄ επέκταση, των Ζακυνθινών.
Τέλος, εφόσον η απόφαση του Δικαστηρίου είναι θετική για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, τότε αυτός θα πάρει παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011. Δηλαδή, το ρεύμα δεν θα κοπεί μέχρι τότε και έτσι ο Σύνδεσμος θα έχει στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα που επικρατούν τώρα.Τελευταία άρθρα