Παρέμβαση Καρατζαφέρη για ληξιπρόθεσμα και αναστολή πλειστηριασμών

Την προσωπική παρέμβαση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., γνωρίζοντας την ευαισθησία του επειδή είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος της αγοράς, ζητάνε με επιστολή τους τα μέλη της τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος προκειμένου να δοθεί παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 ώστε να προσπαθήσουν οι καταναλωτές να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ή και ακόμα να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 9 παρ2 του Ν3869 /2010 και να μη βρεθούν ξαφνικά εκτός στέγης.
Επίσης, ζητούν την επιμήκυνση των δόσεων αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών στις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι “τα Ιόνια Νησιά έχουν χτυπηθεί από την ύφεση πολύ πριν από την κρίση, κυρίως εξαιτίας της αντιπεριφερειακής πολιτικής που εφήρμοσαν οι Κυβερνήσεις Καραμανλή και Σημίτη. Σήμερα στην περιφέρεια μας, σημειώνεται η μεγαλύτερη ανεργία, παρατηρείται υπερβολικός αριθμός κλεισίματος επιχειρήσεων, και τα μηνύματα της τουριστικής αγοράς για τις επόμενες περιόδους δεν είναι θετικά.
Στις πρόσφατες επαφές μας τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας, όσο και με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, λάβαμε μήνυμα αγωνίας και απόγνωσης. Κυρίως όμως λάβαμε μήνυμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις τους εγκατέλειψαν.
Επειδή η αγοραστική μας δύναμη, μειώθηκε σε υπερθετικό βαθμό, η απομάκρυνσή μας από την αγορά είναι υπαρκτή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη των άλλων μοχλών της οικονομίας, σας πληροφορούμε ότι, η χρονική παράταση των πλειστηριασμών, λήγει στις 03-02-2011 και ο Νομός 3861/2010 δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί, αφού τα Ειρηνοδικεία της Χώρας για τον συζητούμενο νόμο, ανοίγουν τις πόρτες τους από 2-1-2011, συγχρόνως δε, δεν έχει γίνει καμία μέριμνα και πρόβλεψη για τα δικόγραφα που βομβαρδίζουν καθημερινά τους καταναλωτές, αυξάνοντας τους το χρέος, το άγχος κ.λ.π.”.