Η ΔΑΣ κέρδισε τις εκλογές των καθηγητών

Αύξησε τις δυνάμεις της στις εκλογές των καθηγητών η ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), ενώ το ίδιο συνέβη και με την “Κίνηση” (έχει τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κλάδος έχει αποφασίσει να αντιδράσει έντονα απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση.
Αντίθετα, η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία), είχαν απώλειες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Δημήτρης Χονδρός, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνοντας πως η αποχή ανήλθε στο 40%!
“Πέρυσι, είχαν ψηφίσει 270 καθηγητές, όμως φέτος ψήφισαν 80 λιγότεροι. Αυτό σημαίνει ότι η αποχή έφτασε το 40% περίπου. Από ΄κει και πέρα, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ καθηγητών με 73 ψήφους, δεύτερη η “Κίνηση” με 63, τρίτη η ΠΑΣΚ με 30 και τέταρτη η ΔΑΚΕ με 18. Τόσο η ΠΑΣΚ, όσο και η ΔΑΚΕ, αποδυναμώθηκαν σε αυτές τις εκλογές. Με βάση τις ψήφους, οι έδρες κατανέμονται ως ακολούθως: Η ΔΑΣ λαμβάνει τρεις από δύο που είχε μέχρι τώρα, η “Κίνηση” παίρνει τρεις από δύο που είχε επίσης, η ΠΑΣΚ θα έχει μία έδρα από δύο που κατείχε, ενώ η ΔΑΚΕ έχασε τη μία έδρα που είχε και δεν θα έχει εκπρόσωπο στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Τα άκυρα ήταν τέσσερα και τα λευκά πέντε. Σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την ΑΔΕΔΥ, εκεί σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Η ΔΑΣ έλαβε 66 ψήφους (εκλέγει τρεις αντιπροσώπους), η “Κίνηση” 61 (θα έχει τρεις αντιπροσώπους), η ΠΑΣΚ 36 (δύο αντιπρόσωποι) και η ΔΑΚΕ 21 (έναν αντιπρόσωπο). Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ελπιδοφόρο, δεδομένου ότι οι καθηγητές έχουν καταλάβει πως πρέπει να αντισταθούν στην επίθεση που δέχεται το εισόδημά τους. Βεβαίως, μας προβληματίζει το μεγάλο ποσοστό της αποχής, όμως καλώ τους συναδέλφους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους με την ψήφο τους, και όχι με την απουσία τους, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν πετυχαίνουν τίποτα. Οι καθηγητές αναγνώρισαν το έργο της ΔΑΣ και τους κόπους που καταβάλλαμε όλο αυτό το διάστημα και δεν άκουσαν εκείνους που επιχείρησαν την απαξίωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Οι καθηγητές εκφράζουν έντονα παράπονα για την Ομοσπονδία μας (ΟΛΜΕ), γιατί έβγαλε… “αναίμακτες” ανακοινώσεις για τα ζητήματα του νέου σχολείου, των μεταθέσεων και των προσλήψεων. Δεν οργάνωσε την πάλη και δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους. Αυτό το κάνουν μόνο οι τοπικές ΕΛΜΕ και, κυρίως, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ” τόνισε ο κ. Χονδρός.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο των καθηγητών εκλέχθηκαν οι: Δημήτρης Χονδρός, Φώτης Προβής και Τάκης Κεφαλληνός (ΔΑΣ), Θανάσης Καραίσκος, Διονύσης Καλαμάκης και Στέλιος Χαραλαμπίδης (“Κίνηση”), καθώς και ο Βαγγέλης Λιάσκος (ΠΑΣΚ).
Αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ, θα είναι: Δημήτρης Χονδρός, Φώτης Προβής και Διονυσία Κούγιου (ΔΑΣ), Διονύσης Καλαμάκης, Θανάσης Καραίσκος και Λουκάς Ιωσηφίδης (“Κίνηση”), Βαγγέλης Λιάσκος και Ελένη Σεμιτεκόλου (ΠΑΣΚ), καθώς και ο Νίκος Γαρδέλης (ΔΑΚΕ).Τελευταία άρθρα