Το… σκέφτεται για την ένσταση ο Δ. Κομιώτης

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Λαγανά, Διονύσης Κομιώτης, ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει ένσταση για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, με αφορμή το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Στέλιος Μποζίκης, δεν είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο τις δαπάνες που έκανε την προεκλογική περίοδο.
Το ίδιο, βεβαίως, συνέβη και με τον Δήμαρχο Αρτεμισίων, Αντώνη Αντίοχο, ενώ σε ό,τι αφορά τον κ. Κομιώτη δίπλα από τον σχετικό κωδικό αναγράφονται μηδενικά ποσά(!), κάτι που σημαίνει πως ούτε και αυτός εφάρμοσε, κατά απόλυτο βαθμό, τη σχετική Νομοθεσία.
Μόλις προέκυψε το θέμα, ο κ. Κομιώτης ήρθε σε επικοινωνία με νομικούς, ούτως ώστε να διαπιστώσει αν έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ένσταση.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε και τη Ρηγίλλης, ζητώντας τη γνώμη του κόμματός του για αυτή την ενέργεια. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, όμως, αναφέρουν πως τα κεντρικά δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για αυτή την κίνηση, διότι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι είναι από δύσκολο έως απίθανο ν΄ ανατραπεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και να κερδίσει το Δήμο Ζακύνθου ο κ. Κομιώτης.
Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Λαγανά εκεί που ήταν αποφασισμένος να κάνει την ένσταση, τώρα έχει αρχίσει να το… σκέφτεται και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι έχει αντιληφθεί πως όσοι δεν είχαν αναρτήσει τα οικονομικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, ο Νόμος τους δίνει το περιθώριο να το πραξουν έστω και καθυστερημένα.
Εξάλλου, υπάρχουν οκτώ σχετικές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι επτά από τους οκτώ Δημάρχους έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, συνεπώς η Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δεκτές τις ενστάσεις που ενδεχομένως να υποβληθούν. Κανένα κόμμα δεν θα δεχόταν να χάσει επτά Δημάρχους και να ανατρέψει τη θέληση των ψηφοφόρων για τυπικούς καθαρά λόγους.
Τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, λοιπόν, δείχνουν πως έγινε πολύς λόγος για το τίποτα.