Παραιτήθηκε από τη ΝΕ ΠαΣοΚ Κέρκυρας ο Χρ. Μπούκας

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το μεσημέρι, ο Χρυσόστομος Μπούκας παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Εκείνο που τον οδήγησε σε αυτή του την κίνηση είναι από ότι φαίνεται η απόφαση της Ιπποκράτους να ματαιώσει την Ολομέλεια της περασμένης Κυριακής.
Ο κ. Μπούκας στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή του αναφέρεται σε “μηχανισμούς” που δρουν στο κεντρικό ΠαΣοΚ, για “νοσηρή κατάσταση στην Οργάνωση”, η οποία δεν είναι ούτε καινούργια υπόθεση, ούτε κερκυραϊκή, για προβλήματα που έχουν προκύψει από τη νομή της εξουσίας που κυριάρχησαν στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά επί κάθε άλλης πολιτικής επιδίωξης τα σχεδόν τριάντα από τα τριάντα-έξι χρόνια από τη μεταπολίτευση καθώς και για “αυτομόληση στελεχών συνεγελαζόμενων επι μακρόν με εκπροσώπους συμφερόντων”.
Πολλά είναι τα “κατηγορώ” του κ. Μπούκα ξεκινώντας από τον πρώην Υπουργό Γιώργο Δρυ που σφράγισε τη μετάλλαξη της Οργάνωσης παράγοντας ένα στρατό ανθρώπων που ενστερνίστηκαν αυτό το μοντέλο “πολιτικής” δράσης και ακολούθως στη Βουλευτή Κερκύρας Άντζελα Γκερέκου που λειτούργησε ως κακέκτυπο του “φαινομένου Δρυ” ενώ σε όλη την υπόθεση και ιδιαιτέρως μετά την παραίτησή της από την κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κράτησε αβυσσαλέες αποστάσεις από την λειτουργία κι έτσι την ευθύνη της οργανωμένης πολιτικής παρέμβασης.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανταρσία διακεκριμένων στελεχών στην Αυτοδιοίκηση, που δεν επιθυμούσαν με τίποτα, μετά τόσα χρόνια προβολής και ανεξέλεγκτης λειτουργίας, να στριμωχτούν σε πλαίσια και όρια συντεταγμένης πολιτικής του φορέα που τους ανέδειξε.
Σκληρή κριτική ασκεί για τους κ. Μικάλεφ και Σαρλή, ενώ αναρωτιέται εαν υπήρξε λογοδοσία ή ανάληψη οιασδήποτε ευθύνης αναφορικά με την επιλογή της κ. Αλεξανδρίδου σαν Γενική Γραμματέως της Περιφέρειας και την αιφνίδια και σκανδαλιστική διακοπή της θητείας της.
“Τέλος, αλλά ασφαλώς όχι λιγότερο σημαντικό, πάγια διαχρονική θέση μου, ανεξάρτητα ποιος ήταν απέναντί μου ή δίπλα μου, είναι ότι τα πολιτικά προβλήματα επιλύονται με πολιτικές και όχι διοικητικές πράξεις. Το πολιτικό όργανο πρέπει να δρα με σύνεση, περίσκεψη και όχι με ψυχολογία οργισμένου όχλου. Αυτό που σήμερα θεωρείται αναγκαίο κακό, στην προβολή του μέλλοντος χρόνου πιθανόν να αποδειχθεί ολέθριο λάθος.
Είναι προφανές ότι και η Ν.Ε. Κερκύρας δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Όμως εάν η εξέλιξη της αποδώσει θέση εξιλαστήριου θύματος, τούτο θα σημαίνει πως κανείς δεν διδάχθηκε τίποτε από τα όσα σοβούν εδώ και δεκαετίες. Και προφανώς θα συμβούν εκ νέου στο μέλλον.
Προτιθέμενος να συμβάλλω στις εξελίξεις και κυρίως να αναλάβω το μερίδιο της προσωπικής ευθύνης και της ευθύνης που αναλογεί στην Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας, αλλά πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι κάνουν τις θέσεις κι όχι οι θέσεις τους ανθρώπους, παραιτούμαι της θέσης του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης Κέρκυρας”, καταλήγει ο κ. Μπούκας.