Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της Αγίας Μαύρας

Επαφές και περιοδείες σε χωριά του νησιού μας περιελάμβανε -εκτός από την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο με τα μέλη του ψηφοδελτίου, όπου διατρανώθηκε η βούληση η παράταξη να ασκήσει δομική αντιπολίτευση, να οργανωθεί ως μια αυτοδιοικητική παράταξη η οποία εξ ορισμού έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, πολύ περισσότερο όταν καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη αντιμνημονιακή δύναμη στα Επτάνησα και στην Ελλάδα- η επίσκεψη του επικεφαλής της “Επτανησιακής Αναγέννησης” Γιώργου Καλούδη, στα πλαίσια της μετεκλογικής πορείας στο λαό των Επτανήσων.
Το πρωί της Κυριακής ο κ. Καλούδης συνοδευόμενος από τον Γιάννη Αγαλλιανό, τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Στάθη Γρώππα και τον εκ Κερκύρας υποψήφιο Αντώνη Χαρίτο επισκέφθηκαν το Σαρακηνάδο, όπου ο συνδυασμός ήλθε πρώτος, ευχαρίστησαν τους κατοίκους για τη ψήφο τους και συζήτησαν τρέχοντα προβλήματα της Ζακύνθου και της πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας, και ακολούθως το Μαχαιράδο, όπου παρέστησαν στη θεία λειτουργία για την επέτειο της καταστροφής του Ιερού ναού από πυρκαγιά το 2005, προεξάρχοντος του Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Φωτικής κ. Διονυσίου. Στην εκδήλωση παρίσταντο επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Αρτεμησίων Αντώνης Αντίοχος.
Ο Γιώργος Καλούδης είχε μια σύντομη εγκάρδια συνομιλία με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης συνομίλησαν με κατοίκους του Μαχαιράδου τους οποίους και ευχαρίστησαν για την ψήφο τους.
“Ο ναός της Αγίας Μαύρας Μαχαιράδου έχει ένα από τα ομορφότερα καμπαναριά της Επτανήσου και της Ελλάδας και αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα. Οι πολιτικοί της Ζακύνθου δεν εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις τους για οικονομική ενίσχυση της αποκατάστασης του εσωτερικού του ναού, είπαν κάτοικοι. Σημαντική βοήθεια παρέσχε μόνον ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Αντίοχος”, δήλωσε ο κ. Καλούδης και δεσμεύθηκε ο συνδυασμός του να θέσει το θέμα σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.