Επιβαρυντικά τα στοιχεία για τον τέως Δήμαρχο

Ούτε και χθες απολογήθηκε στην κ. Ανακρίτρια Ζακύνθου, ο τέως Δήμαρχος Ζακυνθίων, Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε και πήρε νέα 48ωρη προθεσμία, προκειμένου οι δικηγόροι του να εξετάσουν λεπτομερώς τη δικογραφία και να δώσουν ακριβείς απαντήσεις.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Τσαγκαρόπουλος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες εκταμιεύθηκε το δάνειο των 9,6 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σημερινός Δήμαρχος, Διονύσης Ακτύπης, έχει δηλώσει, κατ΄ επανάληψη, ότι δεν έχει υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ η μείζονος μειοψηφία, με επικεφαλής τον Στάθη Μπετίνη, ήταν εκείνη που αποκάλυψε το συγκεκριμένο σκάνδαλο και το έστειλε στη Δικαιοσύνη.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι επιβαρυντικά για τον κ. Τσαγκαρόπουλο και γι΄ αυτόν τον λόγο οι δικηγόροι του θέλουν χρόνο, ούτως ώστε να ετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή. Πέρα από τον κ. Παύλο Συνετό, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του στη Ζάκυνθο, αναμένεται να έρθει και νομικός από την Αθήνα, προκειμένου να ετοιμάσουν από κοινού την απολογία του.
Ο κ. Συνετός επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του διώκεται για κακούργημα, όμως επισήμανε ότι δεν μπορούμε να προδικάζουμε τίποτα, υπονοώντας φυσικά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα προφυλακιστεί.
Η κατάσταση της υγείας του τέως Δημάρχου, πάντως, δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Οι γιατροί που τον εξέτασαν, συνέστησαν στις Αρχές να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο, δεδομένου ότι αν παρέμενε στο Αστυνομικό Τμήμα θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.
Εδώ και λίγα 24ωρα, λοιπόν, ο κ. Τσαγκαρόπουλος βρίσκεται φρουρούμενος στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Ο πρώην Δήμαρχος θα πάει ξανά την Τετάρτη στο δικαστήριο (ώρα 12 το μεσημέρι), ούτως ώστε να καταθέσει για τις πλαστογραφίες. Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν και δημοτικοί σύμβουλοι, το όνομα των οποίων αναφέρεται στις πλαστογραφημένες αποφάσεις.