Κατατέθηκε ένσταση για τις δημοτικές εκλογές

Στο Εκλογοδικείο του νησιού μας έχει προσφύγει ο συνδυασμός “Ριζοσπαστική και Οικολογική Κίνηση για το Δήμο Ζακύνθου”, ούτως ώστε να εξεταστεί το κατά πόσον είναι δυνατόν να καταλάβει μια έδρα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο επικεφαλής της “Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Κίνησης για το Δήμο Ζακύνθου”, Αντώνης Κασσιμάτης, είχε μείνει έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για δεκατέσσερις μόλις ψήφους.
Πριν από 10 ημέρες, όμως, έγινε ένσταση στο εκλογοδικείο, ούτως ώστε να γίνει η επανακαταμέτρηση των ψήφων και να ελεγχθούν ξανά τα άκυρα ψηφοδέλτια.
Υπάρχει ενδεχόμενο, λοιπόν, να ακυρωθούν κάποια ψηφοδέλτια του κ. Μποζίκη (συνδυασμός “Μαζί για τη Ζάκυνθο”) και να υπολογιστούν, τελικά, κάποια άκυρα που είχε λάβει ο συνδυασμός του κ. Κασσιμάτη.
Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο κ. Κασσιμάτης θα πάρει μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, ο συνδυασμός που θα τη χάσει δεν είναι αυτός του κ. Μποζίκη, αλλά εκείνος του κ. Αντώνη Αντίοχου (“Ζακυνθινή Ανάπτυξη-Τοπική Ενότητα”).
Η απόφαση του Εκλογοδικείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Αν αυτή είναι θετική για τον κ. Κασσιμάτη, τότε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν πέντε συνδυασμοί, και όχι τέσσερις όπως συμβαίνει τώρα (“Μαζί για τη Ζάκυνθο”, “Ζακυνθινή Ανάπτυξη-Τοπική Ενότητα”, “Η ώρα τση Ζάκυθος” και “Λαϊκή Συσπείρωση”). Υπενθυμίζουμε ότι οι συνολικές έδρες του Δ.Σ. θα είναι 33 από την 1/1/2011.