“Φρένο” στις διαγραφές από τη Νέα Δημοκρατία

Στην Αθήνα βρέθηκε προ ημερών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννης Γιαννούλης, ο οποίος συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνάντηση αυτή (έλαβαν μέρος και οι 37 πρόεδροι των ΝΟΔΕ της χώρας), έγινε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ συζητήθηκαν και οργανωτικά θέματα.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τα στελέχη να ανοίξουν τις πόρτες του κόμματος στα μέλη και στους φίλους της παράταξης, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει νέο άνοιγμα στην κοινωνία.
“Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μας ζήτησε να έχουμε επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, ούτως ώστε να βοηθήσουν στο κομματικό έργο. Στόχος είναι η αξιοποίηση και η δραστηριοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού σε πολιτικές πρωτοβουλίες. Δεν περισσεύει κανένας. Οι ιδέες και οι προτάσεις του κόμματος είχαν ανταπόκριση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Βρισκόμαστε έναν χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Σαμαρά και η “ψαλίδα” με το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει στις 2 ποσοστιαίες μονάδες, όταν τον Οκτώβριο του 2009 η διαφορά μας ήταν πάνω από 10 μονάδες. Παρά την αποχή του κόσμου απ΄ τις εκλογές και τις κακές συγκυρίες, όπως είναι η οικονομική κρίση, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Τα κεντρικά είναι ικανοποιημένα από το εκλογικό αποτέλεσμα” σημείωσε ο κ. Γιαννούλης.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ανέφερε ότι η πολυαναμενόμενη Νομαρχιακή Συνέλευση θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ άφησε να εννοηθεί πως για το εάν θα γίνουν διαγραφές στελεχών ή όχι, θα αποφασίσει η κεντρική διοίκηση του κόμματος. Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, είναι πολύ δύσκολο η Νέα Δημοκρατία να δείξει την πόρτα της εξόδου σε στελέχη της, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτά να προσχωρήσουν στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Συνεπώς, η “Δημοκρατική Συμμαχία” είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.
“Στις 17 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες δηλαδή μετά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, έστειλα δισέλιδη επιστολή στα κεντρικά, με την οποία εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να γίνει ταχύτατα η Νομαρχιακή Συνέλευση, προκειμένου να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ζάκυνθο. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε μια απάντηση, η οποία ανέφερε ότι οι Νομαρχιακές Συνελεύσεις μπορούν να λάβουν χώρα τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη. Ήδη, η ΝΟΜΕΚΕ έχει συνεδριάσει δύο φορές, ενώ το Σάββατο συγκλήθηκε και η ΝΟΔΕ. Επειδή αργήσαμε, η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ θα συνεχιστεί αύριο, ούτως ώστε να κατασταλλάξουμε για την εισήγηση που θα έχουμε στη Νομαρχιακή Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο “Φώσκολος”. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαγραφές, τονίζω πως το κόμμα θα εξετάσει όλες τις εισηγήσεις που θα γίνουν και ακολούθως θα αποφασίσει. Εμείς, έχουμε τις πόρτες ανοιχτές για να έρχεται ο κόσμος, και όχι για να φεύγει. Βεβαίως, υπάρχουν ορισμένοι που πλήγωσαν την παράταξη, όμως τους κρίνει η κοινωνία. Αν συνεχίσουν, όμως, να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.