Η Νομαρχία κάνει την ανήξερη για την κυκλοφοριακή μελέτη

Προχθές γράφαμε ότι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το νέο Νοσοκομείο, είναι η σύνταξη της κυκλοφοριακής μελέτης για την περιοχή του Γαϊτανίου.
Φαίνεται, όμως, ότι το θέμα αυτό δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί, αφού η Νομαρχία, που ήταν και αυτή που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας το εν λόγω ζήτημα, ισχυρίζεται ότι την ευθύνη την έχει ο Δήμος Ζακυνθίων (το παιχνίδι με την… “κολοκυθιά” έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις)!
Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη. Όταν ήταν υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Μπούρας (επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας), είχε γίνει σύσκεψη στη Ζάκυνθο, στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος, ο αντινομάρχης, Σωτήρης Καρακάς, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, Διονύσης Ακτύπης, ο τότε Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Βόσδου, καθώς και ο τότε υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παύλος Καψαμπέλης.
Οι προαναφερόμενοι, λοιπόν, ζήτησαν την οικονομική βοήθεια του κ. Μπούρα, ούτως ώστε να γίνει η κυκλοφοριακή μελέτη. Πράγματι, ο πρώην υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες να του πουν πόσα χρήματα χρειάζονται γι΄ αυτόν τον σκοπό.
Η Νομαρχία ισχυρίστηκε ότι για να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα ήταν καλό να πιστωθεί ένα ποσό της τάξης των 60.000 με 80.000 ευρώ στη μελέτη της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Μπούρας, κατόπιν και σχετικής προτροπής του κ. Καψαμπέλη, είχε εγκρίνει κονδύλι 100.000 ευρώ, δηλαδή έδωσε περισσότερα χρήματα από αυτά που του ζήτησαν.
Το κονδύλι, λοιπόν, της Νομαρχίας για την οδική ασφάλεια ήταν 180.000 ευρώ. Με τις 100.000 ευρώ του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό αυτό ανήλθε στις 280.000 ευρώ. Μέχρι τώρα, κανείς δε γνωρίζει αν έχουν εκταμιευτεί αυτά τα χρήματα, αν και είναι προφανές (από τη στιγμή που δεν έχει γίνει η κυκλοφοριακή μελέτη), ότι θα βρίσκονται ακόμη στον σχετικό κωδικό.
Στη συνέχεια, όμως, η Νομαρχία άλλαξε γνώμη σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρήματα και ισχυριζόταν ότι για να κάνει την κυκλοφοριακή μελέτη του Γαϊτανίου χρειάζονται 250.000 ευρώ! Τώρα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για το θέμα και… “βάζουν μπροστά” τον Δήμο Ζακυνθίων, παίζοντάς το ανήξεροι!
Όπως και να ΄χει, επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα πρέπει εκείνοι που φρόντισαν για την παροχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο, να ερευνήσουν το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά και για ποιούς λόγους δεν προχώρησε το ζήτημα.
Από την άλλη, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είναι απαραίτητο να σταματήσει να προβάλλει ως δικαιολογία για τη μη έγκαιρη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου την έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης, γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος και το έργο κινδυνεύει με απαξίωση.
Εξάλλου, και στο υπάρχον νοσοκομείο υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τί θα πρέπει να γίνει, δηλαδή; Μήπως να σταματήσει να δέχεται ασθενείς; Βρείτε τα λεφτά και λύστε το θέμα.