Επικαιροποίηση μελετών για τη νέα πτέρυγα του ΟΔΑΖ

Στην επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία έχει συνταχθεί από το 1998, για την κατασκευή της δεύτερης πτέρυγας του ΟΔΑΖ, προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού, σε συνεργασία με τους μελετητές, κ. Ταβανιώτη (είναι υπεύθυνος για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και εκπροσωπεί την εταιρεία “Βεντουράκης), καθώς και με τον κ. Κώστα Στεργίου (εκπροσωπεί την εταιρεία “ΛΔΚ” και είναι μηχανολόγος-μηχανικός).
Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΔΑΖ, Στάθη Μπετίνη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών και αμέσως μετά θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του με το ποσό των 5.700.000 ευρώ περίπου.
“Πράγματι, βρίσκεται στη Ζάκυνθο μια ομάδα μελετητών, οι οποίοι έχουν αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης για την ανέγερση της νέας πτέρυγας (γνωστή και ως κτήριο 2), ενώ υπογράψαμε και μια άλλη σύμβαση για τη μερική αναθεώρηση της στατικής μελέτης, αφού έχει αλλάξει ο αντισεισμικός κανονισμός. Επομένως, αυτή τη στιγμή συντάσσονται δύο μελέτες, οι οποίες θα μάς παραδοθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Το νέο κτήριο θα έχει εμβαδόν 2.100 τετραγωνικών μέτρων και θα στεγάσει το τμήμα ατόμων με αναπηρία, το οποίο θα περιλαμβάνει εργαστήρια, ξενώνες, εστιατόριο και αίθουσες διδασκαλίας. Παράλληλα, θα στεγαστεί το τμήμα παιδικής προστασίας (δηλαδή, το ορφανοτροφείο), καθώς και το νέο διοικητήριο. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν στεγασμένοι εξωτερικοί χώροι 450 τετραγωνικών μέτρων. Μόλις πάρουμε στα χέρια μας τις δύο μελέτες, θα επιτευχθεί και ο στόχος μας, που είναι η ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ. Επισημαίνω ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η πίστωση. Έχω την πεποίθηση ότι με τη στήριξη του Βουλευτή, Δημήτρη Βαρβαρίγου, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Κώστα Γεωργαλίδη, και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γκούμα, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες” υπογράμμισε ο κ. Μπετίνης.