“Καρφιά” ανάμεσα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Σημαντικές καταγγελίες κάνει το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αναφορικά με τη λειτουργία και τα πεπραγμένα του προηγούμενου Δ.Σ., αφού σημειώνει ότι δεν υπάρχουν για να παραδοθούν τα βιβλία του Συλλόγου, καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων.
Το τωρινό Δ.Σ. κάνει λόγο για “καπηλεία” του Συλλόγου από τους προκατόχους και προσθέτει πως υπήρξε αδράνεια και αδιαφορία!
Ήδη, έχει διανεμηθεί στους εργαζόμενους ένα ενημερωτικό δελτίο, το οποίο και σας παρουσιάζουμε:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, έχοντας τη θέληση να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα δεκάδες προβλήματα, αποφάσισε να βρίσκεται κοντά σας με ένα τακτικό ενημερωτικό δελτίο.
Σκοπός είναι να παύσει η παραπληροφόρηση, αλλά και να επαναδραστηριοποιηθεί ένας όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων και να συσπειρωθεί γύρω από τον Σύλλογο.
Σε αυτά τα πλαίσια, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής: Μετά από μεγάλο διάστημα αδιαφορίας και αδράνειας, είχαμε την τραγική κατάληξη, μόλις λίγες ημέρες πριν, να βρεθούμε στα πρόθυρα διάλυσης του Συλλόγου.
Η εικοσιεξάχρονη πορεία του Συλλόγου από τη μια μεριά, με ομολογουμένως αρκετά διαστήματα αδράνειας και “καπηλείας” του Οργάνου από κάποιους, αποκλειστικά για προσωπικό όφελος, αλλά και με ιδιαίτερα σημαντική προσφορά σε πολλά θέματα, και από την άλλη τα δεκάδες προβλήματα που καθημερινά συσσωρεύονται (οικονομικά, θεσμικά, διοικητικά), μάς ώθησαν να θεωρήσουμε αδιανόητη μια τέτοια κατάληξη. Ξέρουμε ότι κάποιοι ακόμα δεν γνωρίζουν καν ότι έγιναν εκλογές.
Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι συμμετείχαν τρία ψηφοδέλτια. Ένας συνδυασμός και δύο ανεξάρτητες υποψηφιότητες.
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θα έπρεπε να πάρει τέσσερις έδρες και την πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος συνάδελφος, Διονύσιος Γιατράς.
Από άγνοια του δικαστικού αντιπροσώπου, η κατανομή των εδρών έγινε εσφαλμένα με αποτέλεσμα και οι πέντες έδρες να δοθούν στο συνδυασμό. Πιστεύουμε ότι σύντομα, μετά από την ένσταση που έχει ήδη κατατεθεί, θα αποκατασταθεί η δίκαιη κατανομή. Αυτή τη στιγμή το Δ.Σ., μετά από ομόφωνη απόφαση (και του συναδέλφου Γιατρά ακόμα, ο οποίος κλήθηκε να παρευρίσκεται), έχει την εξής σύσταση:
– Ευάγγελος Τσώλας, πρόεδρος
– Διονυσία Μποτώνη, αντιπρόεδρος
– Σταυρούλα Κούτση, γραμματέας
– Παναγιώτης Αμπελάς, Ταμίας
– Ιουστίνη Κάνδυλα, μέλος.

Την επομένη της σύστασης ζητήθηκε από το απελθόν Δ.Σ. η παράδοση όλων των βιβλίων και εγγράφων του Συλλόγου.
Θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν ότι πέρα από κάθε νομιμότητα λειτουργίας του Συλλόγου, δεν υπήρχε για να παραδοθεί κανένα από τα απαιτούμενα βιβλία συνεδρίασεων, συνελεύσεων, μελών, πρωτοκόλλου. Δεν κρατήθηκε κανένα πρακτικό από καμία διαδικασία, αν υπήρξε ποτέ κάποια!
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. αποφασίστηκε:
– Η έναρξη νέων βιβλίων από το Πρωτοδικείο, από τον Οκτώβριο του 2010.
Μια σειρά από επαφές, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους μέχρι και τον Υπουργό Υγείας.
Η δημιουργία εκ νέου γραφείου του Συλλόγου και η λειτουργία του σε προκαθορισμένο τακτικό ωράριο, ώστε κάθε εργαζόμενος να μπορεί να ενημερώνεται και να καταθέτει τα προβλήματά του.
Η εκ των προτέρων ενημέρωση, όσο αυτό είναι δυνατό, για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές.
Προγραμματισμός επίσκεψης στο νέο Νοσοκομείο, για το ξεκίνημα του οποίου ο Σύλλογος έχει παίξει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για τους νέους συναδέλφους, που δεν το γνωρίζουν.
Η τακτική, όπως ήδη αναφέρθηκε, έκδοση ενημερωτικού δελτίου για όλες τις κινήσεις μας.
Συνάδελφοι, το Δ.Σ. είναι αποφασισμένο να βρίσκεται μπροστά σε κάθε δίκαιο αίτημά σας. Πρέπει, όμως, να γίνει συνείδηση όλων, ότι όπου δεν υπάρχει συλλογική προσπάθεια δεν λύνονται τα προβλήματα.
Σας καλούμε όλους, να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια, όχι μόνο δραστηριοποίησης του Συλλόγου, αλλά και διαπροσωπικής σύνδεσης και συνεργασίας τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ελάτε μαζί να απομονώσουμε όσους μας υπονομεύουν, μας χρησιμοποιούν, μας ισοπεδώνουν, αδιαφορούν για το Νοσοκομείο, και ας υποκρίνονται με θράσος το αντίθετο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του Νοσοκομείου, δουλεύει με αυταπάρνηση, ήθος και αξιοπρέπεια, και δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας αμφισβητεί.
Εμείς, υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, τιμώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας για την οποία και σας ευχαριστούμε” σημειώνεται.