Τσακωμοί στο Καλαμάκι για τους “κράχτες”

Σε Γενική Συνέλευση θα προχωρήσει, στις 17 Οκτωβρίου, η Ένωση Επαγγελματιών Καλαμακίου, τα μέλη της οποίας θα κάνουν τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς, θα συζητήσουν για τη δημιουργία ιστοσελίδας και τουριστικού χάρτη, θα γίνουν νέες εγγραφές, ενώ θα εξεταστεί και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως είναι το Θαλάσσιο Πάρκο, ο ΧΥΤΑ και το οδικό δίκτυο.
Ο πρόεδρος των επαγγελματιών, Γιάννης Λιβέρης, με δηλώσεις του στην “Ημέρα τση Ζάκυθος” υποστήριξε ότι αρκετά καταστήματα είχαν μείωση του τζίρου κατά 50%, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μερικές επιχειρήσεις έκλεισαν μέσα στον Αύγουστο, αφού δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ζημία!
“Η τουριστική κίνηση ήταν υποτονική. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είδαν τη συρρίκνωση του τζίρου τους. Επισημαίνω ότι μέσα στον Αύγουστο, που αποτελεί τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, έκλεισε ένα μεγάλο μπαρ, καθώς και ένα εστιατόριο! Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τη δύσκολη κατάσταση που έλαβε χώρα. Οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όριά τους. Ως Ένωση ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να μειώσουν την τιμή των ενοικίων, προκειμένου να μην κλείσουν άλλες επιχειρήσεις. Περιμένουμε την ανταπόκρισή τους. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας” σημείωσε ο κ. Λιβέρης.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε στη διάθεσή μας για το φαινόμενο των… “κραχτών”, σημειώνοντας ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν επεισόδια!
“Οι “κράχτες” είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της περιοχής μας. Φέτος, έλαβαν χώρα αρκετά επεισόδια, αφού κάποιοι αρπάχτηκαν στα χέρια! Έχουμε εφιστήσει την προσοχή στους συναδέλφους μας επιχειρηματίες και αναμένουμε να κάνουν πράξη αυτά που είπαμε, ούτως ώστε να μην ξεφύγουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Παράλληλα, τονίζω πως πρέπει να παρέμβει και η Αστυνομία, διότι μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτό το φαινόμενο” ανέφερε ο κ. Λιβέρης.