Μπάζει νερά το Πνευματικό Κέντρο!

Σε καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων και πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Κώστας Αναστόπουλος, με αφορμή ότι το Πνευματικό Κέντρο παρουσιάζει κακοτεχνίες, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά στην κεντρική αίθουσα, η οποία ανακαινίστηκε προσφάτως!
Ο κ. Αναστόπουλος τόνισε ότι οι Κοινοπραξίες “Διονύσης Κυβετός-Νίκος Τσουκαλάς” και “Γρώππας-Τσουκαλάς”, είναι αυτές που ευθύνονται για τις κακοτεχνίες, ενώ πρόσθεσε πως με αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρόκειται να γίνει παραλαβή του έργου.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζακυνθίων έχουν στείλει έγγραφο από τις 28 Σεπτεμβρίου, με το οποίο επισημαίνουν τα προβλήματα, όμως δεν έχει δοθεί ακόμη καμία απάντηση.
Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:
“Στις 27-09-2010 διαπιστώθηκε εισροή βρόχινων υδάτων από τα ξύλινα κουφώματα τα οποία τοποθετήθηκαν εις αντικατάσταση των παλαιών κατά την εκτέλεση των εργασιών του έργου “Συντήρηση Πνευματικού Κέντρου”, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (με ΦΠΑ 19%) και χρηματοδότησης: ΣΑΤΑ 2008 (Κ.Α.: 30.7331.001) κατ΄ εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 35/2008 μελέτης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακυνθίων του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων με τίτλο: “Συντήρηση Πνευματικού Κέντρου”.
Σύμφωνα με το άρθρο 58, παρ. 10 και το άρθρο 74 του Ν. 3669/2008 (ΦΕΚ Α 116/18.6.2008)- Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημόσιων έργων, η ανάδοχος κοινοπραξία “Διονύσιος Κυβετός-Νικόλαος Τσουκαλάς”, στα πλαίσια των υποχρεώσεών της κατά τον χρόνο συντήρησης του έργου και δεδομένου ότι δεν έχει γίνει η παραλαβή του έως σήμερα, παρακαλώ όπως φροντίσει για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες” σημειώνεται.
Ο κ. Αναστόπουλος σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα πράγματα, τότε ο Δήμος θα προχωρήσει στη διαδικασία που απαιτείται για την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, κάτι που σημαίνει ότι οι Κοινοπραξίες δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα για τις εργασίες που έχουν εκτελέσει.
“Έχει ξεφτίσει το χρώμα στην εξωτερική πλευρά του κτηρίου, τα παράθυρα χάσκουν με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά στην κεντρική αίθουσα, δεν έχουν αντικασταθεί οι παλιές σωλήνες στις τουαλέτες, η πίσω πόρτα μπάζει επίσης νερά, οι ασφάλειες του πίνακα πέφτουν όταν βάζουμε την κονσόλα, ενώ δεν έχουν μπει και μερικά μεγάλα φώτα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες και έτσι εμείς δεν πρόκειται να παραλάβουμε το έργο. Δεν θα επιτρέψουμε στους εργολάβους να κάνουν ημιτελή έργα. Εξάλλου, είναι και υποψήφιοι τόσο στο περιφερειακό, όσο και στο δημοτικό ψηφοδέλτιο, επομένως θα έπρεπε να είχαν δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία!” υπογράμμισε ο κ. Αναστόπουλος.