Στον Άρειο Πάγο τα χρέη του ΟΑΕΕ

Παρέμβαση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα χρέη του ασφαλιστικού τους ταμείου έκαναν οι υδραυλικοί του νησιού μας, με τον πρόεδρο του κλάδου, Ανδρέα Κολλάρο, να γνωστοποιεί ότι έχει κατατεθεί αίτηση στη ΓΕΣΕΒΕ και στην ΟΒΥΕ (πρόκειται για τα συνδικαλιστικά όργανα), ούτως ώστε να κινήσουν διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί!
“Είναι γνωστό ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης, στον οποίο υπαγόμεθα, δηλαδή ο ΟΑΕΕ, στο πρόσφατο παρελθόν έχει διαχειριστεί τις καταβαλλόμενες από τα μέλη μας εισφορές, κατά τρόπο εσφαλμένο, με αποτέλεσμα να επενδυθούν αυτές κατά τρόπον τέτοιο, ώστε να καταστούν οι παραπάνω επενδύσεις ζημιογόνες. Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, στείλαμε έγγραφο στη ΓΕΣΕΒΕ και στην ΟΒΥΕ, ζητώντας τους να καταθέσουν στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγγραφη αναφορά, με την οποία να αιτούμαστε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για την κακοδιαχείριση των εισφορών μας από τον ανωτέρω ασφαλιστικό Οργανισμό. Πρόκειται για τα χρήματά μας και έτσι είναι απαραίτητο να κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, ούτως ώστε να διαπιστώσουμε πού έχουν πάει και ποιοί τα πήραν” υπογράμμισε ο κ. Κολλάρος.
Αυτή η κίνηση του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ζακύνθου (αυτό είναι το πλήρες όνομά του), έχει δημοσιευτεί και στον κλαδικό έντυπο Τύπο, ενώ παίρνει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως αρκετοί ασφαλισμένοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Επομένως, είναι η πιο κατάλληλη ώρα να γνωστοποιηθεί πώς ένα κερδοφόρο ασφαλιστικό ταμείο, όπως είναι ο ΟΑΕΕ, παρουσίασε ελλείμματα μέσα σε λίγα χρόνια.