Σαν “ιθαγενείς” ήρθαν 1.936 άτομα

Με λάτζες κατέβηκαν, για ακόμη μια φορά, οι 1.936 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Queen Victoria”, το οποίο ήρθε χθες το πρωί στο νησί μας και αναχώρησε τις απογευματινές ώρες για άλλον προορισμό.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, αφού οι τουρίστες μετατρέπονται σε… “ιθαγενείς” και περνούν μια απίστευτη ταλαιπωρία για να πατήσουν το έδαφος της Ζακύνθου. Και όλα αυτά, επειδή τόσα χρόνια οι αρμόδιες Αρχές (βλέπε Νομαρχία), δεν κατάφεραν να φτιάξουν μια προβλήτα της προκοπής για να μπορούν να ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια.
Ως αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι να χάνει η Ζάκυνθος αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τον θαλάσσιο τουρισμό, την ώρα που σε άλλες περιοχές, όπως είναι το Κατάκολο, σκέφτονται να “διώξουν” κρουαζιερόπλοια, διότι το λιμάνι τους δεν “αντέχει” άλλα!
Το κρουαζιερόπλοιο που ήρθε χθες, έχει Βρετανική σημαία και μετρά 994 άτομα ως πλήρωμα, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για “μεγαθήριο”. Χθες, πάντως, θα ερχόταν και δεύτερο καράβι (πρόκειται για το “Dolphin”), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αφού προέκυψε βλάβη και παρέμεινε στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, θα έρθουν ακόμη τρία κρουαζιερόπλοια. Η πρώτη άφιξη θα λάβει χώρα στις 10 Οκτωβρίου, η δεύτερη στις 19 του ίδιου μήνα και η τρίτη στις 22. Αυτόν τον μήνα, λοιπόν, ολοκληρώνεται το φετινό πρόγραμμα των εταιρειών για το νησί μας, κάτι, βεβαίως, που δεν ισχύει για άλλους προορισμούς, αφού εκεί θα δέχονται κρουαζιερόπλοια μέχρι και τον Δεκέμβριο!
Ας ελπίσουμε ότι η συνάντηση που θα γίνει εντός των ημερών μεταξύ των τοπικών εκπροσώπων και του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (η συνάντηση θα αφορά τη δημοπράτηση του μάστερ πλαν για τα λιμενικά έργα), να βγάλει θετικά αποτελέσματα, γιατί είναι κρίμα η Ζάκυνθος να υστερεί στο θαλάσσιο τουρισμό και οι επιχειρήσεις να “αργοσβήνουν”.