Άνω – κάτω το ΣΔΟΕ Κέρκυρας!

Στα κρατητήρια της Αστυνομίας με την ατιμωτική κατηγορία του χρηματισμού… κατέληξε o 55χρονος υπάλληλος του ΣΔΟΕ, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, και φέρεται ότι απαιτούσε εκβιαστικά από ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας 25.000 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσει φορολογική του υπόθεση. Ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία, με υπουργική απόφαση, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, πέραν των ποινικών.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται άλλος ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ από τη Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, 44 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχει εξαφανιστεί. Σε βάρος του δεύτερου υπαλλήλου έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία πρόκειται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Το ιστορικό
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν γεμίσει όλα τα μέσα της Κέρκυρας, τις ιστοσελίδες και τον Αθηναϊκό τύπο, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όταν έγινε καταγγελία στο υπουργείο Οικονομικών από 57χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται στους Παξούς. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κέρκυρας, που είχαν πάει για ελέγχους στο νησί και είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο του, απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτόν 30.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν διάφορες παραβάσεις που όπως υποστήριζαν είχαν διαπιστώσει στα βιβλία του. Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι το πρόστιμο θα ήταν τσουχτερό σε περίπτωση που δεν έδινε το ποσό που ζητούσαν.

Η εξέλιξη
Μετά την καταγγελία του επιχειρηματία, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η υπόθεση ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης διεύθυνσης καθοδήγησαν τον επιχειρηματία ώστε να κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς, με σκοπό να παγιδέψουν τους δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και να τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω. Ύστερα από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, ο επιχειρηματίας προφασίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ότι αποφάσισε να δώσει τα χρήματα που ζητούσαν και έκλεισε ραντεβού μαζί τους σε καφετέρια της Κέρκυρας. Προηγουμένως είχαν προσημειωθεί από την αστυνομία χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 5.000 ευρώ. Στο ραντεβού πήγε ο ένας από τους δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, αλλά όταν ο επιχειρηματίας του έδωσε τις 5.000 ευρώ, αυτός αρνήθηκε να τις παραλάβει. “Τα θέλω όλα μαζί, και τα 30 χιλιάρικα” φέρεται ότι είπε. Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος τον διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνούσε ξανά μαζί του και έφυγε από τον τόπο του ραντεβού για να συμβουλευτεί τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση. Αυτοί τον συμβούλεψαν να σηκώσει από την τράπεζα το υπόλοιπο ποσό των 25.000 ευρώ και να κλείσει νέο ραντεβού με τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, όπως και συνέβη. Στο νέο ραντεβού ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ επιβίβασε τον επιχειρηματία σε Ι.Χ. και παρέλαβε τα 30.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ όμως τους είχαν ακολουθήσει αυτοκίνητα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες και κάποια στιγμή εγκλώβισαν το αυτοκίνητο του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και το ακινητοποίησαν.

Σε αργία ο εφοριακός
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν για τη σύλληψη τα Υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη στην οποία αναφέρεται ότι μετά από συνδυασμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ – Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για τακτοποίηση φορολογικής υπόθεσης.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Ευτράπελα, αδικίες και στησίματα!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κερκύρας, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αφού υπάρχουν καταγγελίες για διάφορες υποθέσεις που έχει χειριστεί στο παρόν αλλά και στο παρελθόν.
Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν προβεί σε καταγγελίες, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν τολμούσε να «στήσει» με απτές αποδείξεις, κάποιους επίορκους υπαλλήλους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σοβαρός, έντιμος και αποδεδειγμένα σωστός λειτουργός του ΣΔΟΕ Κερκύρας, διαμαρτυρήθηκε ενδοϋπηρεσιακά, για όλα όσα διαπίστωνε γύρω του, με αποτέλεσμα, αντί να υπάρξει έρευνα και τυπική εξέταση συμβάντων, ο υπάλληλος υποβαθμίστηκε εν τάχει, διώχτηκε από το σώμα και με κάποιες αόρατες εντολές, βρέθηκε ως δια μαγείας, από την Κέρκυρα που υπηρετούσε, στη Ζάκυνθο για έκτακτη κάλυψη θέσης!!!
Άλλες πληροφορίες εμπλέκουν στα Ιόνια, κύκλωμα ακόμη και λογιστών, που έστηναν τους ίδιους τους πελάτες τους(!!!) φώναζαν το ΣΔΟΕ, γίνονταν «στημένοι έλεγχοι» και ακολούθως γινόταν διαπραγματεύσεις λογιστών με πελάτη… για ποσά με τα οποία «καθάριζε η φάση»… Στην πορεία, ο επιχειρηματίας για να «σωθεί»… έδινε τα χρήματα και ως εκ τούτου, θα γινόταν «δίκαιες μοιρασιές»….