Έφτιαξαν Πολυδύναμο Κέντρο χωρίς… αποχέτευση

Μόνο ένας… φαεινός εγκέφαλος θα σκεφτόταν να δημιουργήσει ένα κτήριο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει βασικά πράγματα, όπως είναι το αποχετευτικό δίκτυο. Και, όμως, αυτό που περιγράφουμε συνέβη στο Δήμο Ζακυνθίων, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του οποίου έφτιαξαν τη μελέτη για την κατασκευή του Πολυδύναμου Κέντρου Βασιλικού, όμως… “ξέχασαν” να συμπεριλάβουν μέσα σε αυτή τόσο την αποχέτευση, όσο και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων!
Αυτή η απερισκεψία έχει ως αποτέλεσμα να είναι έτοιμο το κτήριο, όμως αυτό να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο και τους Συλλόγους της περιοχής, επειδή δεν υπάρχει αποχέτευση.
Η δημοτική Αρχή Ζακυνθίων προσπάθησε να κάνει τη μελέτη με αυτεπιστασία, ούτως ώστε να μην πληρώσει χρήματα σε εξωτερικά μελετητικά γραφεία, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως αυτή η ενέργεια οδηγεί ένα σημαντικό έργο σε… απαξίωση.
Για να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει οι Τεχνικές Υπηρεσίες να κάνουν μια συμπληρωματική μελέτη, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι θα υπάρξει κι΄ άλλη χρονική καθυστέρηση στην παράδοση του έργου, ενώ θα απαιτηθούν επιπλέον χρήματα.
Το θέμα αυτό θα απασχολήσει και την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελματιών Βασιλικού “Ο Σκόπος”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή και ώρα 10 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.
Από ΄κει και πέρα, θα συζητηθούν ο οικονομικός απολογισμός για το τρέχον έτος, οι επαφές του Συλλόγου με προμηθευτές ειδών εστίασης και καθαριότητας για τη διερεύνηση των πιθανοτήτων προμήθειας αγαθών με χαμηλότερο κόστος, η βελτίωση της ιστοσελίδας του Συλλόγου, η επανέκδοση τουριστικού οδηγού για τον οποίο προτείνεται η έκδοσή του σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά), η υδροδότηση με υποβολή αίτησης για νέο δίκτυο από τα Βρυσάκια στη δεξαμενή Αγούλου, η πεζή καθαριότητα των κεντρικών οδικών αξόνων, το οδικό δίκτυο προς τις παραλίες, το αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, καθώς και οι ελεύθερες προσβάσεις στις παραλίες.
Να προστεθεί ότι θέμα συζήτησης θα είναι και η συνεργασία με το Πάρκο. Είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει ένας διάλογος με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης των παραλιών ωοτοκίας, Δρόσο Κουτσούμπα, ωστόσο οι κάτοικοι ζητούν λύσεις (επιθυμούν την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος), ενώ επισημαίνουν πως φέτος δεν υπήρχε επαρκής φύλαξη στις παραλίες ωοτοκίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν… ξέφραγο αμπέλι, δεδομένου ότι και οι ίδιοι φρόντισαν για την προστασία των ακτών.
Τέλος, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βασιλικού προγραμματίζει συναντήσεις και με τους επικεφαλείς των δημοτικών συνδυασμών, ούτως ώστε να τους επισημάνει την αναγκαιότητα βελτίωσης της καθημερινότητας στην περιοχή.