Αγιασμός στο ΚΑΠΗ του ΟΔΑΖ

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στο χώρο απασχόλησης των ηλικιωμένων, ο οποίος από ΄δω και στο εξής θα λειτουργεί στη νέα πτέρυγα του ΟΔΑΖ, η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ο διοικητής του ΟΔΑΖ, Στάθης Μπετίνης, τόνισε ότι ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για να δώσει μια θαλπωρή σε ανθρώπους που είναι απόμαχοι της ζωής και αναζητούν μια “γωνιά” για να συνομιλήσουν με τους συνανθρώπους τους και εξήρε το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.
“Αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΖ, με στόχο να περνούν ευχάριστες στιγμές κάποιοι συμπολίτες μας. Δεν το φτιάξαμε ούτε για τις ψήφους, ούτε επειδή θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ΚΑΠΗ του Δήμου Ζακυνθίων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν για να λάβει σάρκα και οστά αυτή η σκέψη” υπογράμμισε ο κ. Μπετίνης.
Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομο, καθώς και από τον Επίσκοπο Φωτικής, κ. Διονύσιο. Ο πρώτος, μάλιστα, ανέφερε, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ότι η ιδέα για την υλοποίηση της νέας πτέρυγας ανήκει στον αείμνηστο, Ανδρέα Λαδικό, ενώ πρόσθεσε πως στη συνέχεια ο ίδιος, καθώς και οι τέως Διοικητές, Άκης Ζήβας και Γιώργος Αντωνάκης, φρόντισαν για την αποπεράτωση του συγκεκριμένου έργου.
Χαιρετισμό, όμως, απηύθυνε και ο Βουλευτής, Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος σημείωσε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν λείπουν οι αντιδράσεις…
Φαίνεται, πάντως, ότι η έναρξη λειτουργίας αυτού του χώρου δεν άρεσε στην πρόεδρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Ζακυνθίων, Κατερίνα Παπαδάτου, η οποία με νέες της δηλώσεις στην εφημερίδα μας υπογράμμισε πως κακώς ο κ. Μπετίνης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.
“Ο κ. Μπετίνης είναι δημοτικός σύμβουλος Ζακυνθίων και όλα αυτά τα χρόνια δεν προσέφερε ούτε μία πορτοκαλάδα στους γερόντους του ΚΑΠΗ. Τώρα, και λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, εγκαινίασε χώρο στον ΟΔΑΖ για τους ηλικιωμένους. Πού βρήκε ο κ. Μπετίνης τα λεφτά για να κάνει κάτι τέτοιο; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το ΚΑΠΗ του Δήμου Ζακυνθίων; Και κάτι ακόμη: Επειδή με χαρακτήρισε εξαπτέρυγο του τέως Δημάρχου, Άκη Τσαγκαρόπουλου, του απαντώ πως είναι τιμή μου, υπόληψή μου και καμάρι μου!” τόνισε η κ. Παπαδάτου.