Τριγμοί στη ΝΔ από το έγγραφο Τσίπηρα και Τσουκαλά

Σε σύγκρουση βρίσκονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αφού πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμη για το ποιός θα ηγηθεί του δημοτικού ψηφοδελτίου, ήρθε να προστεθεί και η αποκάλυψη της εφημερίδας μας που έφερε στο “φως” το “απόρρητο” έγγραφο του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ, Νίκου Τσίπηρα, και του γραμματέα, Νίκου Τσουκαλά, οι οποίοι ζητούν από τα κεντρικά να στηριχτεί “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιο για το Δήμο Ζακύνθου (δηλαδή, ο Δήμαρχος Αρτεμισίων, Αντώνης Αντίοχος), και να δοθεί όλο το βάρος στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο!
Όπως είναι λογικό, η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για… “τυχαία” στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά για το Νο2 και το Νο3 του κόμματος.
Αρκετοί αντιλήφθηκαν πως ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννης Γιαννούλης, κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να υπάρξει ένα συνθετικό ψηφοδέλτιο και να αποτελέσουν παρελθόν τα συντροφικά “μαχαιρώματα”, εντούτοις οι άμεσοι συνεργάτες του δεν υϊοθετούν αυτή την προσπάθεια και επιχειρούν να αλλάξουν το σκηνικό.
Είναι σαφές ότι η διαρροή του εγγράφου έγινε από ανθρώπους που θέλουν την απομάκρυνση ή τη διαγραφή των κ.κ. Τσίπηρα και Τσουκαλά από τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι τους “προσθέτουν” στο στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, και όχι σε εκείνο του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.
Οι ίδιοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι κάποιοι προσπαθούν να τους “χρεώσουν” μια ενδεχόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και “απειλούν” ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα έγγραφα, που θα αποδεικνύουν την “υπόγεια” συνεργασία του Νομάρχη, Διονύση Γάσπαρου, με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Βαρβαρίγο!
Όπως και να ΄χει, η ουσία είναι πως στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου και η ευθύνη για τα όσα λαμβάνουν χώρα βαρύνει, όχι μόνο τα τοπικά στελέχη που λόγω προσωπικών φιλοδοξιών προσπαθούν να “χαντακώσουν” όποιον βρεθεί μπροστά τους, αλλά και τα κεντρικά που έδωσαν περιθώριο να υλοποιούνται τέτοιες απαράδεκτες αντιπαραθέσεις.
Με δεδομένο ότι κανείς δεν έχει τη διάθεση να υποχωρήσει, είναι βέβαιο ότι ο χώρος της Κεντροδεξιάς οδηγείται σε ήττα και μάλιστα η τωρινή θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη των Βουλευτικών εκλογών, που η Νέα Δημοκρατία υπέστη συντριβή με διαφορά 20 περίπου ποσοστιαίων μονάδων!

Παρέμβαση Ν. Τσίπηρα για το έγγραφο
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν μετά την αποκάλυψη του εγγράφου που απέστειλε στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπηρας τόνισε ότι κακώς εξοργίζονται ορισμένοι, διότι στην πολιτική είναι συνηθισμένες οι συνεργασίες.
“Προσωπικά, ζήτησα να στηριχτεί ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προτείνουμε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αρτεμισίων. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση ορισμένων. Υπενθυμίζω πως στην Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ενώ η Νέα Δημοκρατία στήριξε για Δήμαρχο Αλυκών την υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Γκούσκου, που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το εγχείρημά μας ήταν, κατά γενική ομολογία, πετυχημένο. Οι συνεργασίες, λοιπόν, στην πολιτική είναι συνηθισμένες και δεν βρίσκω τον λόγο που κάποιοι επαναστατούν εναντίον μας. Και κάτι ακόμη: Το έγγραφο που έστειλα στα κεντρικά αποτελούσε απόρρητη εσωτερική αλληλογραφία και δεν ήταν προς δημοσίευση. Από τη στιγμή, όμως, που κάποιοι το διέρρευσαν, τους λέω ότι και εγώ θα στείλω άλλα έγγραφα στα μέσα ενημέρωσης, με τα οποία θα αποδεικνύεται η “κρυφή” συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι θα τους άρεσε κάτι τέτοιο, γι΄ αυτό ας είναι προσεκτικοί” τόνισε ο κ. Τσίπηρας.
Να προστεθεί ότι επικοινωνήσαμε και με τον κ. Νίκο Τσουκαλά, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση επ΄ αυτού του ζητήματος.


Επανακάμπτει ο Νομάρχης;
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος, σκέφτεται την κάθοδό του στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει ο νέος Δήμος Ζακύνθου!
Ο κ. Γάσπαρος, λοιπόν, ετοιμάζεται να ανακοινώσει στο κόμμα, στα πλαίσια του πολιτικού “πόκερ”, ότι θα μπει επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου, αρκεί να συμπορευτούν μαζί του οι κ.κ. Παύλος Καψαμπέλης, Παύλος Κολοκοτσάς και Κώστας Καποδίστριας!
Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως απώτερος στόχος του Νομάρχη είναι να “απαξιώσει” τα πρόσωπα αυτά στη Ρηγίλλης, αφού είναι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να δεχτούν.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κ. Καψαμπέλης δεν μπορεί να συμμετάσχει καν στις εκλογές, λόγω της θητείας του στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία θα πρέπει να περάσουν 18 μήνες από τη λήξη της θητείας του και ύστερα να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Παρόλα αυτά, ο Νομάρχης ξέρει πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου θα είναι… “αντίπαλός” του για τη Βουλευτική έδρα και επιχειρεί να τον βγάλει από το παιχνίδι.
Σε ό,τι αφορά τους κ.κ. Κολοκοτσά και Καποδίστρια, αυτοί δεν θέλουν ούτε να ακούν το όνομα του Νομάρχη, δεδομένου ότι θεωρούν πως ο κ. Γάσπαρος ευθύνεται για τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τονίζουν πως τα 12 χρόνια της θητείας του δεν έκανε κανένα σημαντικό έργο.
Ο κ. Γάσπαρος, πάντως, με πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως ένας λόγος που αποχωρεί από την πολιτική στην παρούσα φάση είναι η συνεχής κριτική που του ασκούν οι κ.κ. Κολοκοτσάς και Καποδίστριας. Τί άλλαξε λοιπόν τώρα και τους θέλει μαζί του;
Εκτός κι΄ αν επιθυμεί οι αρνήσεις τους να φτάσουν στη Ρηγίλλης, ζητώντας αμέσως μετά από τον “φίλο” του, Αντώνη Σαμαρά, τη διαγραφή των τριών!

Την Τετάρτη τελειώνει το σήριαλ…
Μπορεί ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, Διονύσης Ακτύπης, να “βολιδοσκοπεί” ακόμη μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για το νέο Δήμο, ωστόσο τα κεντρικά δεν πρόκειται να περιμένουν για πολύ ακόμη την απάντησή του.
Ασφαλείς πληροφορίες επισημαίνουν ότι την προσεχή Τετάρτη ο πρόεδρος της αρμόδιας κομματικής Επιτροπής, κ. Διαμαντίδης (αντικαθιστά τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά), θα ανακοινώσει τους επικεφαλείς των ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει ότι έστω και αργά το κόμμα έχει αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μην “σέρνεται” πίσω από τις εξελίξεις, που διαμορφώνει το ΠΑΣΟΚ.
Οι συνθήκες για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι πλέον κατάλληλες, ούτως ώστε να γίνει “γαλάζιος” ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδος. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μεγάλη φθορά με τις αντικοινωνικές αποφάσεις που λαμβάνει, επομένως είναι “χρυσή” ευκαιρία οι εκλογές να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο.
Η μέχρι σήμερα, πάντως, συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πως της χαρίζουν τον “γάϊδαρο” (δηλαδή, τη νίκη στις εκλογές), και εκείνη τον κοιτάζει στα δόντια!