Φτηνό ρεύμα για τους ανάπηρους

Στις τελευταίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στο αναπηρικό κίνημα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας, ο οποίος τόνισε ότι από την 1/1/2011 τα μέλη του σωματείου θα έχουν φτηνότερο ρεύμα, αρκεί βεβαίως να πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπίσει η εγκύκλιος του αρμόδιου Υπουργείου.
“Μετά από παρέμβαση της Συνομοσπονδίας μας, καταφέραμε η απόφαση της Κυβέρνησης για την έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να συμπεριλάβει και τους αναπήρους, που έχουν χαμηλό εισόδημα. Απομένει να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα. Τα μέλη μας θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, επομένως η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα ξεκινήσει από την 1/1/2011” τόνισε ο κ. Γρέκας.

“Βολές” κατά του Υπουργείου Οικονομικών
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα και σε μια καταγγελία που έχει κάνει η Συνομοσπονδία στο Υπουργείο Υγείας, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να “κόψει” το 50% της έκπτωσης που είχαν οι ανάπηροι για τη μετακίνησή τους με τον ΟΣΕ.
“Επειδή οι ανάπηροι πλήττονται από την οικονομική κρίση, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί η Κυβέρνηση. Θεωρώ ότι θα διορθωθεί αυτό το λάθος και θα επιστρέψει το προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο πληρώναμε “μισό” εισιτήριο για να μετακινηθούμε με τον ΟΣΕ. Από ΄κει και πέρα, πληροφορώ τα μέλη μας ότι μπορούν να πηγαίνουν στην Πρόνοια για να ανανεώσουν τις κάρτες τους”.

Προσφυγή στο ΣτΕ για το μνημόνιο
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των “Ποπολάρων” σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά και το Γενικό Συμβούλιο, κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μην περικοπούν οι συντάξεις, τα δώρα και τα εξωϊδρυματικά επιδόματα των αναπήρων.
Ουσιαστικά, η ΕΣΑΜΕΑ στρέφεται κατά του μνημονίου, υποστηρίζοντας πως αυτές οι περικοπές δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ελλάδος, με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας.

Έκλεισε θετικά το ζήτημα με τη ΔΕΠΑΖ
Ακολούθως, ο κ. Γρέκας επισήμανε ότι έχει κλείσει θετικά το θέμα με τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΖ, οι οποίοι είναι μέλη των “Ποπολάρων”.
“Έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους και σε λίγες ημέρες θεωρώ ότι θα είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Ζακυνθίων. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, δεδομένου ότι το σωματείο μας πέτυχε την εργασιακή τακτοποίηση των μελών του τόσο στο Σύνδεσμο Καθαριότητας, όσο και στη ΔΕΠΑΖ. Πετύχαμε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, κάτι που είναι σημαντικό”.

Έτοιμη η μελέτη για το Ειδικό Νηπιαγωγείο
Ο κ. Γρέκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), στο οποίο Διευθύντρια είναι η κ. Μαριέττα Λιβέρη, ενώ πρόσθεσε πως όσα παιδιά τελειώνουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο θα μπορούν να φοιτούν εκεί.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ύστερα από τις ενέργειες που έκανε το σωματείο, ξεπεράστηκε η γραφειοκρατία και είναι έτοιμη η μελέτη (την ανέλαβε ο ΟΣΚ) για την ανέγερση κτηρίου, που θα στεγάσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να εξευρεθεί η χρηματοδότηση, ούτως ώστε να υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος.