Τρόπους για την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του, μέσω της ανάπτυξης διαφόρων δράσεων που θα μπορούν να το προβάλλουν και ταυτόχρονα να του εξασφαλίσουν ορισμένες χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία, μετά τη γενική περικοπή κονδυλίων που έχει πραγματοποιηθεί, αναζητά το Μουσείου Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων.
Τα προβλήματα που έγιναν γνωστά σε σχέση με τη λειτουργία του Μουσείου και το βάρος των εξόδων που αντιμετωπίζει, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, φαίνεται πως μόνο εν μέρη αντιμετωπίστηκαν, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί συγκεκριμένες πιστώσεις για κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι αυτό εντάχθηκε και στο Μητρώο Πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως ανέφερε η Διευθύντρια, Κατερίνα Δεμέτη, μέχρι στιγμής το Μουσείο συντηρούν τα έσοδά του από τα εισιτήρια, ιδιαίτερα για τη θερινή περίοδο και η αγάπη αρκετών Ζακυνθινών και όχι μόνο, που προχωρούν σε δωρεές εις μνήμη δικών τους ατόμων.
«Δυστυχώς φέτος, λάβαμε μια πάρα πολύ μικρή επιχορήγηση. Τα λειτουργικά έξοδα για τους μισθούς, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κλπ, παραμένουν αυξημένα και ουσιαστικά καλύπτονται μόνο από τις δικές μας ενέργειες», σημείωσε.
Με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας, εξήγησε πως είναι απαραίτητη η συνεχείς ανάδειξη του Μουσείου και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, προκειμένου, όχι μόνο να υπάρχει ροή εσόδων, αλλά και να «δένεται» η παρουσία του με την τοπική κοινωνία, προχωρώντας ταυτόχρονα και σε νέες μελέτες και εργασίες.
«Θέλουμε, να συνεχίζεται ο ενθουσιασμός και η αγάπη που λαμβάνουμε το καλοκαίρι και τους επόμενους μήνες, όπου ο ενθουσιασμός φθίνει», είπε.
Στα πλαίσια αυτά τις ώρες λειτουργίας του χώρου, λειτουργεί και βιβλιοθήκη όπου ο καθένας μπορεί να έχει την ευκαιρία να διαβάσει διάφορά βιβλία, κατά κύριο λόγο, Ζακυνθινών συγγραφέων. Ταυτόχρονα, στις άμεσες ενέργειες της Διεύθυνσης, είναι και η αξιοποίηση του άλλου κτηρίου του Μουσείου στην Παναγούλα, το οποίο έχει κατασκευαστεί με προσφορά του ιδρύματος «Νιάρχου».
Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα μια δεύτερη βιβλιοθήκη εκεί και ήδη, αρκετές εργασίες αρχειοθέτησης των βιβλίων, έχουν προχωρήσει σημαντικά. Μάλιστα, η κ. Δεμέτη, στάθηκε στην εθελοντική προσφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που προχώρησε στην καταγραφή και αρχειοθέτηση αρκετών βιβλίων.