Κατακραυγή από τους ξενοδόχους για το Δήμο Ζακυνθίων

Δυσαρεστημένοι και συνάμα αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Ζακύνθου με τα απορρίμματα, εμφανίζονται τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου Ζακυνθίων, τα οποία σημειώνουν ότι είναι απαράδεκτο να παραμένει κλειστός ο μητροπολιτικός Δήμος μέσα στην “καρδιά” του καλοκαιριού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Ξένος, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ενώ το έγγραφο κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στον Βουλευτή, Δημήτρη Βαρβαρίγο, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κώστα Γεωργαλίδη, στον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη, στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, καθώς και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, Κώστα Αναστόπουλο.
Από τους προαναφερθέντες Υπουργούς, ουδείς έχει δώσει κάποια απάντηση στο Σύλλογο, γεγονός που δείχνει και την αδιαφορία που επικρατεί για τα ζητήματα του νησιού μας.
“Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, καθώς και την δικαιολογημένη αγανάκτηση και ανησυχία των κατοίκων και των επιχειρηματιών, για το επ’ αόριστον κλείσιμο του Δήμου Ζακυνθίων.
Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Δήμος Ζακυνθίων παραμένει κλειστός από 28 Ιουλίου 2010, μετά και από την απόφαση της γενικής συνέλευσης των δημοτικών υπαλλήλων με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους .
Κατόπιν αυτής της απόφασης, το Δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση των δημοτικών υπαλλήλων και ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείσιμο του Δήμου.
Κατανοούμε πλήρως και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα θύματα της μακροχρόνιας ανεύθυνης πολιτικής των αιρετών μας, που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο. Θύματα αυτής της πολιτικής είμαστε και όλοι εμείς οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούμαστε στα όρια του Δήμου, ανήμποροι και ανίκανοι να αντιδράσουμε σε αυτές τις εξελίξεις, που μας θίγουν άμεσα, αφού δεν πραγματοποιείται πλέον καμία συναλλαγή με τον Δήμο και έχουν ήδη αρχίσει να εμφαίνονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα σε διάφορους σημαντικούς τομείς, όπως η καθαριότητα. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αυτόν τον τομέα, καθώς η Ζάκυνθος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και αυτήν την περίοδο κατακλύζεται από χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες .
Αυτό που δεν κατανοούμε είναι γιατί οι αιρετοί μας θέλουν να παρουσιάζονται και αυτοί ως θύματα των περιστάσεων και να αποφασίζουν τόσο εύκολα το κλείσιμο ενός Δήμου. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση θα έπρεπε να τηρήσουν πιο υπεύθυνη στάση και να αγωνιστούν με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την βιωσιμότητά του Δήμου, γιατί εάν δεν το γνωρίζουν, κύριο καθήκον ενός Δήμου είναι η
διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες με κύριο στόχο την κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη .
Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας, αλλά και την αγανάκτησή μας για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας . Οι επιστολές μας αναρίθμητες, το ίδιο και οι συναντήσεις μας με τους εκάστοτε Δημάρχους .
Την ίδια στιγμή, όμως, εμείς αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε οι επιχειρήσεις μας να παραμείνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές, σε ένα άκρως αρνητικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης.
Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση επέμβασή σας ώστε να εξευρεθεί μία λύση, έστω και την ύστατη ώρα, και η τοπική κοινωνία, η οποία έχει ήδη υποφέρει αρκετά, να μην επιβαρυνθεί με ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα” σημειώνεται.Τελευταία άρθρα