Καταγγελίες για λιμνάζοντα νερά στην Αγ. Ιωάννου Λογοθετών

Την άμεση επέμβαση των αρμοδίων Υπηρεσιών για τον καθαρισμό φρεατίου που εμποδίζει τη διοχέτευση νερού που παραμένει στάσιμο μπροστά από τα σπίτια τους, ζητούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού Αγίου Ιωάννου Λογοθετών στην πόλη.
Το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο, καθώς όπως αναφέρθηκε σε καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα μας από την περιοχή, υπάρχει σωλήνα που καταλήγει στη συγκεκριμένη οδό, μέσα από σταμπωτό της οδού Μουτσά, από την οποία μεταφέρεται το νερό.
Στο σημείο εκείνο το νερό δεν κυλά προς το φρεάτιο που βρίσκεται στη διασταύρωση με την Ευγενίδου και το οποίο είναι «μπαζωμένο», με αποτέλεσμα να λιμνάζει, δημιουργώντας εστία μόλυνσης και βρωμιάς.
Όπως ανέφεραν κάτοικοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους «πνίγονται» καθημερινά στα κουνούπια, τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη το καλοκαίρι, λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων και της ζέστης που επικρατεί.
«Δεν μας ενδιαφέρει από πού προέρχεται το νερό. Εκείνο που βλέπουμε, είναι ότι δεν καταλήγει στον αγωγό και μένοντας στάσιμο, δημιουργεί άλλα προβλήματα», τόνισε η κάτοικος, Αναστασία Τζίμη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο και στο Υγειονομικό. Μας ανέφεραν ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά δεν έχουμε δει καμιά παρέμβαση. Εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο. Οι μοναδικές φορές που καθαρίζεται ο δρόμος, είναι σε κάθε πανηγύρι του πολυούχου Αγίου Διονυσίου, δηλαδή, μία φορά το χρόνο».
Η ίδια δήλωσε αποφασισμένη, να προχωρήσει σε ακόμη πιο δυναμικές ενέργειες, εξηγώντας πως χρειάζεται άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς, με λήψη των απαραίτητων μέτρων, όπως καθαρισμός του δρόμου και του φρεατίου για να μην λιμνάζει το νερό.