Με γοργούς ρυθμούς τα έργα σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία από το Σεπτέμβριο και μετά, εκτιμά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πιο οχληρές εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα του Αγίου Κήρυκα.
Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στην «Ημέρα» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Δημήτρης Στραβοπόδης, επισημαίνοντας πως μέχρι και σήμερα η εργολαβία για την ενίσχυση του κτηρίου Κ8 και για την κατασκευή του νέου που θα στεγάσει τα εργαστήρια, προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Προς στιγμή, δημιουργήθηκε ένα θέμα που αφορούσε την πληρωμή των λογαριασμών που έχει καταθέσει ο εργολάβος, αφού αναφέρθηκε ότι δεν κατατέθηκαν τα απαραίτητα χρήματα. Μάλιστα, γινόταν λόγος ότι θα σταματήσουν οι εργασίες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα σχολεία. Εμείς, απευθυνθήκαμε αμέσως στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, όπου μας ενημέρωσε πως ό,τι έχει υποβάλλει ο εργολάβος θα πληρωθεί», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών, πρόσθεσε πως προχωρούν με αρκετά γοργό ρυθμό, ιδιαίτερα για την κατασκευή του νέου κτηρίου των εργαστηρίων, όπου προβλέπεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί ο τσιμεντένιος σκελετός.
«Αν δεν έχουμε εργασίες, όπως να πέσει μπετόν, είναι πολύ πιο εύκολο μετά να προχωρήσουμε στο χτίσιμο και ταυτόχρονα να λειτουργούν και τα σχολεία», υπογράμμισε ο προϊστάμενος. Ταυτόχρονα, τόνισε πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί όσα ανέφερε ο Βουλευτής για μεταστέγαση των σχολείων σε άλλο χώρο και λειτουργίας τους σε απογευματινή βάρδια, με σκοπό να πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες συντήρησης.
«Κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέχρι στιγμής. Ξέρουμε πως θα γίνουν και άλλες εργασίες, αλλά αυτές δεν αφορούν τη δομή των κτηρίων ή τη στατικότητα τους. Είναι κυρίως εργασίες συντήρησης σε πόρτες, παράθυρα, στη θέρμανση και άλλού, όπου χρειάζεται γενικά επισκευή», κατέληξε.