Ξέσπασε διαμάχη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στους “κόλπους” της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, αφού το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (παλιότερα είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος), Γιάννης Ανδρωνάς, ισχυρίζεται πως ούτε ο πρόεδρος, Αντώνης Αντίοχος, αλλά ούτε και ο Διευθυντής, Πέτρος Βισβάρδης, έχουν ενδιαφερθεί για να μπει ένα νοικοκυριό στην Ένωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άσκοπα ελλείμματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το Οινοποιείο της Ένωσης, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου υπάρχουν παρατημένα διάφορα οικοδομικά υλικά, τα οποία έχουν πληρωθεί από την τσέπη των αγροτών.
“Η κατάσταση που επικρατεί στο οινοποιείο αποτελεί κατάντια. Πριν από λίγο καιρό, σοβάτισαν ένα μέρος του κτηρίου και έχουν παρατήσει στην τύχη τους μεγάλη ποσότητα οικοδομικών υλικών, που κοστίζει αρκετά ευρώ. Τα υλικά έχουν αγοραστεί με χρήματα που προέρχονται από την τσέπη των αγροτών και επομένως θα έπρεπε να έδειχναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τους έχω επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι πρέπει να μπει νοικοκυριό, προκειμένου να μη δημιουργούνται ελλείμματα. Δυστυχώς, όμως, ούτε ο πρόεδρος, αλλά ούτε και ο Διευθυντής, ο οποίος εσχάτως κάνει τον “δικηγόρο” του κ. Αντίοχου, δείχνουν ενδιαφέρον. Δεν φρόντισαν να προστατέψουν ούτε τα τζάμια του οινοποιείου, πολλά από τα οποία έχουν λερωθεί από τις εργασίες που έγιναν, ενώ άλλα έχουν σπάσει, λόγω απροσεξίας. Τους άκουσα να λένε ότι θέλουν να κάνουν επισκέψιμο χώρο το οινοποιείο, προκειμένου να πηγαίνουν εκεί οι τουρίστες. Μια τέτοια προσπάθεια είχε γίνει και στο παρελθόν, όμως οι “εμπνευστές” της απέτυχαν. Δεν ενημερώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο για τις διάφορες δράσεις που λαμβάνουν χώρα. Προαποφασίζουν, ενεργούν και ύστερα φέρνουν τα θέματα στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ούτως ώστε να πούμε τη γνώμη μας για “τελειωμένα” ζητήματα. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν διαχειρίζονται την περιουσία του πατέρα τους για να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά είναι υπεύθυνοι για την περιουσία των αγροτών. Γι΄ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί” σημείωσε ο κ. Δραγώνας.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος υπογράμμισε ότι πέρυσι η Ένωση αγόρασε κρασί από την… Πάτρα, επειδή δεν είχε προμηθευτεί χλωρή σταφίδα.
“Πέρυσι, με απόφαση του Προέδρου και του Διευθυντή της Ένωσης, αγοράστηκε κρασί από την Πάτρα. Έκαναν ένα έκτακτο συμβούλιο και αποφάσισαν να μην προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα χλωρής σταφίδας, θεωρώντας ότι θα έβγαζαν περισσότερα χρήματα αν την πωλούσαν ως ξερή. Τους καλώ φέτος να πάρουν χλωρή σταφίδα για να στηρίξουν το οινοποιείο της Ένωσης. Εξάλλου, υπάρχει και οινολόγος, ο οποίος φροντίζει για καινούριες ποικιλίες” σημείωσε το μέλος του Δ.Σ.
Τέλος, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες και διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.
“Είμαι από τους παλαιότερους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ποτέ δεν διεκδίκησα καρέκλες και αξιώματα. Δεν είμαι στην Ένωση ούτε για μισθό, ούτε για καρέκλα. Πονώ την περιουσία μου και την περιουσία των ανθρώπων που με έχουν τιμήσει με την ψηφό τους και κάνω ό,τι μπορώ για να προστατέψω τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας. Η Διοίκηση της Ένωσης θέλει ανθρώπους που να συμφωνούν μαζί της. Όποιος εναντιώνεται, βρίσκει τον μπελά του. Μού στέλνουν αντιπροσώπους, οι οποίοι μού ζητούν να παραιτηθώ. Τους ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη” ανέφερε ο κ. Ανδρωνάς.