Προκλήσεις και προοπτικές στην επιχειρηματικότητα των νέων

Εκδήλωση με θέμα “Επιχειρηματικότητα και νέοι: Εμπόδια προκλήσεις και προοπτικές”, διοργανώθηκε, προχθές, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αρκαδίων, απο την Αντένα Ζακύνθου της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρκαδίων.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αρκαδίων, Στέλιος Μποζίκης, όπου αναφέρθηκε στο έργο το οποίο έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Δήμο στην κατεύθυνση αυτή αλλά και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά οι επιχειρηματίες (παλιοί, νέοι και νεότεροι), ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας της Αντένας Ζακύνθου, Αλέξανδρος Δραγώνας, όπου αναφέρθηκε στο έργο των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και στα θέματα του Διαδικτυακού Μάρκετινγκ και της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, καθώς και δύο νέοι Επιχειρηματίες του Δήμου όπου παρουσίασαν στα εμπόδια που συνάντησαν στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Συμπερασματικά, οπλισμένοι με ακόμη έναν σύμμαχο είναι οι νέοι του δήμου Αρκαδίων που θέλουν να στραφούν προς την αυτοαπασχόληση ή δεν πάνε καλά με την επιχείρησή τους, αφού η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ζακύνθου και το τοπικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που ενημερώνει, υποστηρίζει και συμβουλεύει δωρεάν τους νέους που έχουν ήδη ή σκέπτονται να ανοίξουν επιχείρηση, γνωστοποίησε την λειτουργία και τον ρόλο των Θυρίδων και τους προέτρεψε να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που συναντούν στα πλαίσια της τοπικής αγοράς και των παραδοσιακών μεθόδων προβολής αξιοποιώντας τις δυνατότητες προβολής της επιχείρησης τους μέσω διαδικτύου δημιουργώντας έτσι μια προοπτική επιτυχίας.
Με τον όρο “Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας” ορίζονται οι δομές στήριξης των νέων “εν δυνάμει” επιχειρηματιών. Θυρίδα δηλαδή είναι ένα κέντρο / γραφείο δωρεάν πληροφόρησης και παροχής βοήθειας, βασικής και ολοκληρωμένης μορφής, προς όλους τους ενδιαφερόμενους νέους που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα ή να επεκτείνουν την επιχείρηση τους, έτσι ώστε οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών να αυξάνονται σημαντικά.
Στο πλαίσιο του έργου ιδρύθηκαν 14 Θυρίδες Επιχειρηματικότητας οι οποίες καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας. Κάθε Θυρίδα λειτουργεί ως γραφείο επαφής με το κοινό για την ενθάρρυνση των νέων της ομάδας στόχου να στραφούν προς την αυτοαπασχόληση, τη διάδοση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης, την προσφορά των κατάλληλων γνώσεων στους νέους για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και την παροχή αρχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής βοήθειας σε όσους από αυτούς επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία ΙΕΚ Ζακύνθου, Παναγούλα, Τηλ/Φάξ 26950 25534. Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00