Στις επάλξεις η ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης

Θετικές εντυπώσεις έχει δημιουργήσει στον κόσμο η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (γνωστή ως “ΔΙΑΣ”), η οποία έχει δημιουργηθεί στο νησί μας από τις 19 Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη Ομάδα χρησιμοποιεί μηχανές μεγάλου κυβισμού, στις οποίες επιβαίνουν πάντα δύο αστυνομικοί. Γίνονται περιπολίες στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις κοντινές περιφερειακές περιοχές, γεγονός που δημιουργεί μια ασφάλεια στους πολίτες.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου, Βασίλης Καραγιάννης, σημείωσε ότι στόχος της ομάδας είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
“Η ομάδα “ΔΙΑΣ” ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Ζάκυνθο από τις 19 Ιουλίου. Ήρθε μια διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναφέρει ότι θα γίνονται περιπολίες από αστυνομικούς, που θα επιβαίνουν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα είναι καλά, ενώ και ο κόσμος έχει δει με καλό μάτι αυτή τη μορφή της αστυνόμευσης. Γίνονται έλεγχοι και για τον εντοπισμό τυχόν κλεμμένων μηχανών και θεωρώ πως αυτός ο τρόπος των περιπολιών είναι πολύ καλύτερος από τους πεζοπόρους αστυνομικούς” τόνισε ο κ. Καραγιάννης.
Να προστεθεί ότι η ομάδα “ΔΙΑΣ” στελεχώνεται από 3.640 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εμφανούς αστυνόμευσης.
Στις περιφερειακές περιοχές, η “ΔΙΑΣ” αποτελείται από 1.060 αστυνομικούς, οι οποίοι κάνουν περιπολίες σε σημεία που έχουν εντοπιστεί περιστατικά εγκληματικότητας. Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση των ομάδων “ΔΙΑΣ” εντάσσεται στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014.
Ερωτηθείς για το παρεμπόριο, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στους Δήμους, επομένως οι Δημοτικές Αστυνομίες επιφορτίζονται με το έργο της καταπολέμησης του συγκεκριμένου φαινομένου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Αστυνομία συνδράμει όπου της ζητηθεί, σε μια προσπάθεια και οι επιχειρηματίες να μην έχουν οικονομικές απώλειες, αλλά και το κράτος.