Συμφωνία με καταστήματα έκαναν οι “Ποπολάροι”

Εκπτώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και 50%, εξασφάλισε για τα μέλη του το σωματείο ατόμων με αναπηρία “Οι Ποπολάροι”, το οποίο τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε συζητήσεις με καταστήματα του νησιού μας, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα Ζακυνθινά μαγαζιά, αλλά και να βρίσκουν σε καλύτερες τιμές τα προϊόντα οι ανάπηροι.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας, πριν από μερικούς μήνες υπεβλήθη ένα αίτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, με το οποίο ζητούσαν μειωμένες τιμές για τα άτομα με αναπηρία.
Ο Εμπορικός Σύλλογος αποδέχτηκε το αίτημα, όμως διευκρίνισε στη διοίκηση των “Ποπολάρων” ότι το σωματείο τους θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τους Ζακυνθινούς μαγαζάτορες.
Όντως, η προσπάθεια αυτή έγινε και αρκετές επιχειρήσεις δέχτηκαν να κάνουν εκπτώσεις για τα άτομα με αναπηρία.
“Θεωρώ πως αυτή η ενέργεια βοηθά και εμάς, αλλά πολύ περισσότερο τα καταστήματα της Ζακύνθου, τα οποία θα αυξήσουν την πελατεία τους, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή, που η οικονομική κρίση μάς έχει επηρεάσει όλους. Οι επιχειρήσεις γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους στο σωματείο μας και εμείς αποδεχτήκαμε τις μειωμένες τιμές που μάς προσφέρουν, ενώ τους δώσαμε και ένα διεθνές σήμα των αναπήρων (πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο, στο οποίο απεικονίζεται μια αναπηρική καρέκλα), και θα το βάλουν σε εμφανές σημείο της βιτρίνας τους, προκειμένου τα μέλη μας να γνωρίζουν σε ποιά καταστήματα μπορούν να βρουν μειωμένες τιμές. Φυσικά, για να έχουν έκπτωση, θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητα που τους έχει δώσει το σωματείο μας και με την οποία αποδεικνύουν ότι είναι μέλη μας. Από ΄κει και πέρα, επισημαίνω ότι οι εκπτώσεις αυτές θα είναι μόνιμες και όχι παροδικές, ενώ διευκρινίζω ότι η διαδικασία του ενδιαφέροντος δεν έχει κλείσει, κάτι που σημαίνει ότι όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να έρχονται στο σωματείο και να μάς γνωστοποιούν την πρόθεσή τους για προσφορά μειωμένων τιμών. Δεχόμαστε αιτήματα τόσο από πολυκαταστήματα, όσο και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις” τόνισε ο κ. Γρέκας.