Επεισόδιο με βιαιοπραγία σε εθελοντές του WWF

Ένα δυσάρεστο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, όταν δύο εθελόντριες του WWF δέχθηκαν βιαιοπραγία (σπρώξιμο και χαστούκι!) από δύο κατοίκους, οι οποίοι εκτός των άλλων έκοψαν και μια πινακίδα που είχε τοποθετήσει το ΤΕΙ Ζακύνθου στην περιοχή του Σκοπού!
Οι δύο εθελόντριες πήγαν να συντηρήσουν τη συγκεκριμένη πινακίδα, η οποία έδινε πληροφορίες στους ξένους επισκέπτες για τις περιπατητικές διαδρομές της περιοχής. Δυστυχώς, όμως, η ενέργειά τους προκάλεσε την αντίδραση των δύο κατοίκων, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα 1.30), οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να τους επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή. Την ώρα της δίκης, όμως, παραδέχτηκαν ότι βιαιοπράγησαν και ζήτησαν συγγνώμη από τις εθελόντριες. Παράλληλα, επισήμαναν ότι δεν πρόκειται να επαναλάβουν την απαράδεκτη πράξη τους και συνάμα υποστήριξαν ότι θα αποκαταστήσουν την πινακίδα που έκοψαν.
Ως εκ τούτου, ανεκλήθη η μήνυση που τους είχε υποβληθεί, ενώ ο δικηγόρος των εθελοντριών του WWF, Σταύρος Κοντονής, ανέφερε ότι οι πελάτισσές του δέχονται τη συγγνώμη των δύο ανδρών και πρόσθεσε ότι παραιτούνται από την πολιτική αγωγή, κάνοντας την παρακάτω δήλωση:
“Οι Ζακυνθινοί θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με σεβασμό και αισθήματα ευγνωμοσύνης τους εθελοντές του WWF, δεδομένου ότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο νησί μας και μάλιστα αφιλοκερδώς. Κανείς, λοιπόν, δεν θα πρέπει να τους διώκει και να τους συμπεριφέρεται βίαια για το έργο που επιτελούν”.