Προβλήματα στο Αργάσι και στο Βασιλικό

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην υδροδότηση του Αργασίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση στην περιοχή αλλά και αντιπαραθέσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, που σχετίζεται και την προσπάθεια υδροδότησης του Βασιλικού.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αργασίου, Ανδρέας Ξένος, υπογραμμίζοντας πως το νερό άρχισε να λείπει από την περιοχή του, από τον τρόπο που επιλέχθηκε να «βοηθηθεί» ο Βασιλικός.
Μάλιστα, τα πυρά των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, στράφηκαν κατά πάντων, ακόμη και στους χειρισμούς του Δήμου Ζακυνθίων που θεωρείται υπαίτιος, αφού σε μια κρίσιμη οικονομικά χρονιά και μεσούσης της θερινής περιόδου, στην περιοχή έρχεται να προστεθεί άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της έλλειψης νερού.
Από το «στόχαστρο» του κ. Κοτσώνη, δεν ξέφυγε ούτε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, επισημαίνοντας πως από αυτόν ξεκινούν οι ελλείψεις σήμερα. «Μέχρι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η υδροδότηση πραγματοποιούταν κανονικά. Το τελευταίο 10ήμερο όμως, αντιμετωπίσαμε προβλήματα στα Βρυσάκια και το νερό που λαμβάναμε από το Σύνδεσμο ήταν πολύ λίγο», ανέφερε.
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας εξήγησε πως «το Αργάσι παλαιότερα, λάμβανε από το Σύνδεσμο 200 ως 300 κυβικά καθημερινά. Τότε είχε πολύ λιγότερες ανάγκες από σήμερα, που φιλοξενεί τόσο κόσμο. Επίσης, το νερό των γεωτρήσεων στα Βρυσάκια, χρησιμοποιούταν μόνο για την περιοχή μας και με αυτό λάμβαναν ποσότητες και ορισμένες περιοχές της πόλης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα προβλήματα ξεκίνησαν «από τη στιγμή που «μπέρδεψαν» το νερό των γεωτρήσεων στα Βρυσάκια με το δίκτυο του Βασιλικού». Όπως είπε «πρόκειται για κίνηση που έγινε επί εποχής του πρώην Δημάρχου, Άκη Τσαγκαρόπουλου και από τότε, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες καμιάς από τις δύο περιοχές του Δήμου Ζακυνθίων. Δεν είχαν καμιά δουλειά στη ΔΕΥΑΖ να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση».
Ιδιαίτερα για τις τελευταίες μέρες, επεσήμανε ότι οι ποσότητες που δίνονται από το Σύνδεσμο είναι πολύ λίγες, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν. Τόνισε πως παλαιότερα το δίκτυο του Βασιλικού ήταν συνδεδεμένο απευθείας με τους κεντρικούς αγωγούς του Συνδέσμου, κάτι που εκτίμησε πως πρέπει να γίνει και τώρα.
«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Βασιλικό. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από λάθος χειρισμούς. Αν τροφοδοτήσει τις περιοχές μας με νερό ο Σύνδεσμος, όλα θα λήξουν. Από εκεί και πέρα, θυμίζω μόνο, ότι παλαιότερα είχαμε βάνα, που ρύθμιζε τη ροή του νερού από το Βασιλικό στο Αργάσι και όχι το αντίστροφο», επεσήμανε.
Τις προηγούμενες ημέρες τέλος, έγινε προσπάθεια να επισκευαστούν δύο από τις γεωτρήσεις στα Βρυσάκια, αλλά και να αυξηθεί η ροή από τον Σύνδεσμο, προκειμένου να ενταθεί η υδροδότηση.