Μειώσεις κρατήσεων από Έλληνες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Χαριστική βολή για τον τουρισμό, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνους χειρισμούς» και «μη γνώση του τουρισμού».
Από τις πρώτες εκτιμήσεις των ιδιοκτητών μικρομεσαίων καταλυμάτων, παρουσιάζεται ως και 50% πτώση στις κρατήσεις δωματίων τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε σχέση με πέρυσι, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, από τους οποίους προσδοκούσαν να κλείσουν τα «κενά» που άφησαν πίσω τους οι αγορές από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ως κυριότερη αιτία αυτής της εξέλιξης, παρουσιάζεται η έλλειψη των καυσίμων, που έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες μετακινήσεις με Ι.Χ. αυτοκίνητα, μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης και γενικότερο περιορισμό των μετακινήσεων.
Την ίδια ώρα, η οικονομική «χασούρα» των προηγούμενων μηνών φαντάζει αδύνατη να καλυφθεί, ενώ αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, μεγαλώνουν οι φόβοι ότι ούτε ο Αύγουστος θα μπορέσει να δώσει ορισμένες «ανάσες» στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
«Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό», σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Κοτσώνης και με δηλώσεις του στην «Ημέρα», μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι καταδικαστικές για εμάς. Η απεργία των καυσίμων, μας έφερε το τελειωτικό χτύπημα. Δυστυχώς, η Πολιτεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, καταδικάζει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας σε μαρασμό».
Όπως εξήγησε, οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών για ορισμένη ανάκαμψη της κίνησης, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν όσο υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον της μεταφοράς καυσίμων, αφού οι πρώτοι που πλήττονται είναι όσοι «Έλληνες μπορούν ακόμα να κάνουν τις διακοπές τους, οι οποίοι θα το σκεφτούν πολύ πλέον να μετακινηθούν».
Ειδικά για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θεώρησε απαράδεκτες τις κινήσεις της Κυβέρνησης να «ανοίξει» ένα τόσο σοβαρό θέμα μεσούσης της θερινής περιόδου, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε άλλο χρόνο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση.
«Δεν ξέρουν που βαδίζουν, δεν ξέρουν τι κάνουν. Τι φταίνε οι Έλληνες πολίτες αν θέλουν να εισπράξουν; Πανελλαδικά υπάρχει μεγάλη αγωνία. Τι θα κάνει ένας 18χρονος σήμερα με αυτά που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει; Όλα ισοπεδωθήκαν στο βωμό των εισπράξεων και ο τουρισμός δεν τους ενδιαφέρει. Την ίδια ώρα, η Τουρκία παρουσιάζει αύξηση της κίνησης ως και 60% και επιβεβαιώνονται αυτά που φοβόμασταν, ότι χωρίς Υπουργείο Τουρισμού που να σχεδιάζει την πολιτική μας πάνω σε αυτόν τον τομέα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά…», σχολίασε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι περισσότερες ακυρώσεις δωματίων πραγματοποιούνται από τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της απόστασης από τη Ζάκυνθο και του φόβου της μη εξασφάλισης των απαραίτητων καυσίμων.
Και ψευδείς ειδήσεις…
Επίσης, κατήγγειλε την προσπάθεια να «χτυπηθεί» ακόμη περισσότερο το νησί, όταν από κεντρικό δελτίο ειδήσεων, Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού (ALTER), μεταδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είδηση πως σταμάτησαν τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.
«Πήρα τηλέφωνο στο σταθμό, διέψευσα όσα ανέφεραν και αμέσως ζήτησα να με ενημερώσουν από πού πήραν αυτή την πληροφορία. Επικοινώνησα και με το Λιμεναρχείο, όπου ανέφεραν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά μειώθηκαν τα δρομολόγια. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι από το κανάλι μου είπαν πως υπάρχει σχετικό έγγραφο από το αρμόδιο Υπουργείο, εγώ στα χέρια μου δεν είδα τίποτα. Αυτό δείχνει, ότι έχει στηθεί και ένας ιδιότυπος πόλεμος, μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα», κατέληξε.