Συναυλία διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο

Τον γνωστό τραγουδιστή, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, θα φέρει στη Ζάκυνθο στις 23 Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, με τη συναυλία να πραγματοποιείται στις 21.30, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 15 ευρώ.
Από ΄κει και πέρα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας τα εξής:
“Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, διότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση στα δικαιώματά τους. Στην παρούσα φάση, πετάνε στους εργαζόμενους μια φέτα ψωμί για να μη διαμαρτύρονται και προετοιμάζουν το έδαφος για την κατάργηση κάθε λαϊκής κατάκτησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ζακυνθίων, στους οποίους έδωσαν ένα δεκαπενθήμερο, όμως τους οφείλουν άλλα τέσσερα, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Προσπαθούν, δε, να κλείσουν και τους Παιδικούς Σταθμούς. Αν συμβεί αυτό, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Το κράτος δείχνει συνεχώς την απάνθρωπη πλευρά του. Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους, είναι να συγκροτήσουν ένα δυνατό μέτωπο, ούτως ώστε να αποκρούσουν τη νέα λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων. Οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι, δεν θα πρέπει να πιστεύουν αυτά που τους τάζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι στόχος των δύο κομμάτων είναι να έχουν υποδουλωμένο τον λαό για να αυξάνει την κερδοφορία του το μεγάλο κεφάλαιο. Παράλληλα, ο κόσμος θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στο ακροδεξιό κόμμα του κ. Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.), καθώς και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” τόνισε ο κ. Στρούζας.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θοδωρής Σαρακίνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο “ΕΛΕΟΝ”.
Ο κ. Σαρακίνης υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ξενοδοχείου έχει φέρει 30 περίπου μαθητευόμενους υπαλλήλους από κάποια χώρα του εξωτερικού, οι οποίοι δουλεύουν τσάμπα.
“Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δέχονται επίθεση στα δικαιώματά τους. Οι μεγαλοξενοδόχοι, με πρόσχημα την κρίση, είτε προβαίνουν σε απολύσεις, είτε δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο ξενοδοχείο “ΕΛΕΟΝ”, όπου η ιδιοκτησία έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για δύο μήνες. Τους διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Η εργατική τάξη θα δείξει τη δύναμή της” τόνισε ο κ. Σαρακίνης.
Τελικά, μετά από συνάντηση που είχαν στελέχη του Εργατικού Κέντρου με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν την Παρασκευή.