Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι δημοτικές τουαλέτες

Μπορεί ο Δήμος Ζακυνθίων να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απεργία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καταρρεύσει τα πάντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δημοτικές τουαλέτες, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το δημοτικό σχολείο του Άμμου.
Παρατηρήσαμε ότι τόσο οι νιπτήρες, όσο και οι τουαλέτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, επομένως όλα δείχνουν πως τουλάχιστον σε αυτό το θέμα ο Δήμος Ζακυνθίων ανταποκρίνεται και μάλιστα με το παραπάνω.
Σε παλιότερες εποχές οι δημοτικές τουαλέτες ήταν ένας… “βούρκος”, αφού δεν υπήρχε ούτε καν χαρτί, ενώ τα κόπρανα ήταν πεταμένα ακόμη και στους διαδρόμους! Η κατάσταση, όμως, έχει αλλάξει και αυτό οφείλεται στη συμφωνία που έχει κάνει η δημοτική αρχή με ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο συχνά-πυκνά φροντίζει για την καθαριότητα των τουαλετών.
Υπενθυμίζουμε ότι άλλες χρονιές, όσοι ξένοι επισκέπτονταν το νησί μας εξέφραζαν παράπονα για τα χάλια των δημοτικών WC, μιας και δεν υπήρχε ούτε νερό για να πλύνουν τα χέρια τους.
Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, ιδιαίτερα τώρα τον Αύγουστο, που στο νησί μας θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες. Εξάλλου, όπως λέει και μια λαϊκή παροιμία, η… καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.
Μακάρι αυτή η καλή κατάσταση να επικρατούσε και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Ζακυνθίων, όπως είναι τα Λαζαρέττα και το Κρυονέρι, όπου εκεί υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης.