Στο Καταντζάρο ο συνήγορος του συλληφθέντος

Στο Κατάτζαρο της Νότιας Ιταλίας βρίσκεται ο Ζακυνθινός δικηγόρος Τάκης Κεφαλληνός προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον πελάτη του Συνετό Δημήτριο, 30 ετών, ο οποίος συνελήφθηκε στις 21/7 από τις Ιταλικές αρχές για μεταφορά λαθρομεταναστών, από περιοχή του βόρειου Ιονίου στη Νότια Ιταλία.
Την υπόθεση αυτή χειρίζεται ο εισαγγελέας του Catanzaro , Antonio Vincenzo Lombardo.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο Ζακυνθινός δικηγόρος, εξεπλάγει τόσο από τις ιδιαίτερες συνθήκες στο χώρο της δικαιοσύνης της εν λόγω περιοχής, όσο και από τα μέτρα ασφαλείας και τον τρόπο χειρισμού τέτοιων υποθέσεων από τη γείτονα.
Σημειωτέο ότι, η Νότια Ιταλία, είναι λογικό να χειρίζεται «ειδικά» το όλο δικαστικό της και σωφρονιστικό της στερέωμα, αφού η γεωγραφική αυτή περιοχή, μαστίζεται από ανομίες κάθε είδους…
Άλλωστε για την συγκεκριμένη υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν Polizia di Stato, Carabinieri, Guardia di Finanza e Guardia Costiera, σύμφωνα με τον Ιταλικό τοπικό τύπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεταφορείς δεν συνελήφθησαν κατά την αποβίβαση των λαθρομεταναστών, αλλά σε ένα διπλανό σημείο στο οποίο περίμεναν για να εφοδιαστούν με καύσιμα από Ιταλούς συνεργούς τους.
Οι Ιταλικές αρχές έχουν θεσπίσει σκληρή νομοθεσία για την υπόθεση παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών, ενώ στην συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ο θάνατος ενός λαθρομετανάστη, το πτώμα του οποίου ξεβράστηκε στις ακτές, ενώ ακόμη αγνοείται και ένας ακόμη δεκαπεντάχρονος.
Οι συλληφθέντες, έχουν νομική κάλυψη και από Ιταλούς δικηγόρους, ενώ για την επαφή τους με τον κ. Κεφαλληνό, χρειάστηκε να μεσολαβήσει ακόμη και το ελληνικό προξενείο.